Igor Kaláb i s problémy druhý

Igor Kaláb absolvoval další závod Mistrovství Evropy 125 ccm, který pro něj i přes problémy s motocyklem znamenal druhé místo nejen v závodě, ale i v průběžné klasifikaci tohoto šampionátu.

Igor Kaláb, brněnský jezdec německého týmu RZT Repsol, nastoupil na chorvatském okruhu Rijeka ke třetímu dílu Mistrovství Evropy třídy 125 ccm. Během kvalifikačních tréninků se Igorovi podařilo vybojovat postavení v první řadě startovního roštu, když s časem 1:34,719 vybojoval druhou kvalifikační pozici. V nedělním závodě poté náš nejlepší zástupce v této třídě dobře zahájil závod, který několik kol vedl. Problém s motocyklem Aprilia ovšem našeho jezdce později odsoudil až na čtvrtou pozici. Nakonec se trochu toho sportovního štěstí přece jen postavilo na stranu brněnského závodníka, který cílem projel, tak jako v kvalifikaci, na druhém místě. V celkovém pořadí evropského šampionátu je Igor Kaláb na druhé pozici, když na vedoucího Eitzingera ztrácí po třech závodech osm bodů.
Igor Kaláb
"V tréninku jsem zajel druhý čas, ale od závodu na Lausitzu mám problémy s motorkou a jejím chodem. Nevíme pořádně v čem je problém. V závodě jsem tři kola vedl, pak jsem se ale propadl až na čtvrté místo. Začal jsem mít zase problém s mojí motorkou, která začala vynechávat. Po vjezdu do zatáčky z dlouhé rovinky, nereagovala na výjezdu na přidání plynu. Nakonec při mně stálo štěstí, protože dva jezdci přede mnou nedojeli do cíle. Spokojený se závodem rozhodně nejsem, protože za normálních okolností bych měl vyhrát. Pro celkové pořadí byl ale důležitý zisk 20 bodů."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist