IDM Nürburgring - kvalifikace

Za účasti čtveřice českých reprezentantů se odehrála dnešní kvalifikace IDM, která však připravila pro české barvy velké zklamání.

Na německém okruhu Nürburgring pokračuje německý šampionát IDM. I tentokrát se ve třídě 125 ccm představili čeští jezdci. Vítězem kvalifikace nejslabší třídy se stal Sandro Cortese na motocyklu Honda, když druhého Michaela Ransedera na tovární KTM dokázal porazit o neskutečných 2,505 sekundy. Třetím místem se kvalifikoval Thomas Walhofer. Nejlepší z našich byl v deštivém dnu Igor Kaláb, který však na 22. místě ztratil 9,631 sekundy. Na 26. pozici skončil Patrik Vostárek (+10,981), zatímco Karel Abrahám byl se ztrátou 12,845 sekundy až na 31. místě.
Ve třídě Superbike se v Německu letos poprvé představil náš Kamil Prager, který však v kvalifikaci skončil za vítězným Robertem Ulmem až na posledním místě, které dávalo jistotu startu v závodech. Se ztrátou 11,262 sekundy se Prager umístil na 32. pozici. V odpoledním, prvním závodě třídy Superbike pak Kamil Prager skončil jako předposlední jezdec s plným počtem kol, když jeho ztráta na vítězného Australana Kevina Curtaina činila na 21. pozici 1:16,824 minuty.
Závod třídy 125 ccm, ale i druhý závod třídy Superbike, tedy závody s českou účastí, jsou na programu zítra.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist