IDM Hockenheim - neděle

Za deště se na německém okruhu Hockenheim uzavřele letošní mistrovství silničních motocyklů IDM.

Za deštivého počasí se na německém okruhu Hockenheim uzavřel letošní šampionát IDM.
Nikdo z našich reprezentantů nemá vodu rád a tak již předem se tušilo, že samotné závody nebudou z našeho pohledu moc úspěšné, přesto se závod třídy 125 ccm stal doslova katastrofou pro naše pravidelné účastníky tohoto šampionátu. Václav Bittman po čtvrtém místu v kvalifikaci startoval do závodu z první řady. Jenže voda ho zpomalila a tak postupně klesl na devátou pozici, kterou hodlal přivézt i do cíle závodu. Nakonec ho však v posledním kole zradil jeho stroj Honda a pro technickou závadu musel z místa v první desítce odstoupit.
Ještě hůře si však vedl Igor Kaláb, který do závodu ani neodstartoval. Igor totiž již během zahřívacího kola havaroval, když ho motocykl po smyku poslal přes řidítka. Smutný Iga tak mohl sledovat závod pouze z pozice pro diváky a technický personál.
Své první vystoupení mezi německou elitou ukončili však zdárně oba jezdci AB Moto Racing Teamu, kteří v cílem závodu projeli svorně v těsném kontaktu. 21. místo veze domu Karel Abrahám a 22. místo Ondřej Ježek.
V celkové klasifikaci IDM 125 cc skončil Igor Kaláb na osmém místě a Václav Bittman svou premiérovou sezónu na německých okruzích proměnil v pěkné desáté místo.
Češi se pochopitelně představili i v závodě třídy Seitenwagen, tedy ve třídě sajdkár. Tomáš Foukal se spolujezdcem Jiřím Pertlíčkem opět statečně bojovali o první desítku, která jim tentokrát utekla o pouhých 0,289 sekundy, když projeli cílem závodu jako jedenáctí. V celkovém pořadí této třídy si závěrečným závodem pražská dvojice polepšila na konečné, patnácté místo motocyklů s postraním vozíkem.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist