I McWilliams porazil čtyřtakty

Jeremy McWilliams stejně jako jeho týmový kolega Nobu Aoki porazil v Jerezu několik čtyřtaktních strojů různých značek.

Stejně jako Nobuatsu Aoki nastoupil do závodu třídy MotoGP na okruhu Jerez s dvoutaktním Protonem KR i Aokiho týmový kolega Jeremy McWilliams ze severoirského Belfastu. Jezza sice nevybojoval místo v první desítce, tedy místo které si moc přál, přesto po solidním výkonu dokončil závod na dvanácté pozici, když o jedenácté místo bojoval až na samou cílovou čáru kde podlehl silnějšímu stroji Aprilia RS3 Cube jenž vodil Noriyuki Haga.
“Je to velmi těžký způsob jak si vydělávat na živobytí. Někdy od sebe žádáte víc než jste schopni dosáhnout,“ říkal Jezza po skončení závodu, ve kterém ho o lepší umístnění připravila porucha jeho řazení jenž zapříčinila, že McWilliams musel opustit skupinu jezdců, která bojovala o deváté místo.
“Přes všechno jsem porazil hodně jezdců, které bych porážet neměl. Jel jsem jak nejlépe jsem mohl a získal body,“ pokračoval McWilliams. “Během závodu jsem měl problémy s falešným neutrálem. Stalo se to v nájezdu do šikany, hodně to v motocyklu zaskřípalo a já již myslel, že je můj závod u konce. Naštěstí se tak nestalo, ale ztratil jsem kontakt se skupinou bojující o deváté místo.
Přes tuto krátkodobou poruchu dokončil McWilliams závod na dvanáctém místě, když dokázal porazit všechny tři čtyřtaktní stroje Kawasaki, Edwardse na čtyřtaktu Aprilia, ale i například Kennyho Robertse jr. se Suzuki GSV-R a Marca Melandriho na tovární Yamaze YZR M1, který ovšem propadl po vyjetí mimo trať (jinak toho však Macio stejně moc nepředvedl – zřejmě nedoléčené zranění se projevilo a dle mého názoru měl Davide Brivio nechat Melandriho ještě odpočívat).
“Můj další problém byl výběr pneumatik,“ postěžoval si na svou špatnou volbu Jeremy McWilliams. “Nevybral jsem si ty co mi Bridgestone doporučil a ty které jsem zvolil byly příliš měkké,“ říkal Jezza a pochválil svého týmového kolegu za jeho deváté místo v závodě. “Nobu odvedl velkou práci. Byl celý víkend rychlejší než já, on si jistě zasloužil skončit mezi prvními deseti.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist