HRC na Sepangu (2. den)

Dnes skončily na malajsijském okruhu Sepang testy továrních týmů Hondy. Opět se zajížděli fantastické rekordní časy.

Na 5 548 metrů dlouhém malajsijském okruhu skončili dnes dvoudenní testy továrních pilotů Hondy. I dnes byl nejrychlejší japonský jezdec Daijiro Kato, který dokázal zajet čas 2:02,8. Ovšem o pouhou jednu desetinu sekundy za ním skončila dvojice italských rivalů Valentino Rossi - Max Biaggi (oba 2:02,9). S dobrou náladou se všichni jezdci rozešli na několik dnů volna, které stráví víceméně letem do Austrálie k dalším testům na okruhu Phillip Island, kterých se již však nezúčastní kompletní osmička jezdců HRC.
Výsledky druhého dne:
1.- Daijiro Kato, JPN - Telefonica MoviStar Honda Gresini - 2:02,8 (60 okruhů)
2.- Valentino Rossi, ITA - Repsol Honda - 2:02,9 (60)
3.- Max Biaggi, ITA - Camel Pramac Honda - 2:02,9 (61)
4.- Tohru Ukawa, JPN - Camel Pramac Honda - 2:03,1
5.- Sete Gibernau, SPA - Telefonica MoviStar Honda Gresini - 2:03,7
6.- Nicky Hayden, USA - Repsol Honda - 2:04,8 (69)
7.- Makoto Tamada, JPN - Pramac Honda - 2:04,9 (44)
8.- Shinichi Itoh, JPN - Pramac Honda - 2:05,3 (50)
Hlasy po druhém dnu
Valentino Rossi: S výsledky dvoudenního testu jsem v podstatě spokojený. Hlavní prioritou bylo testovat nastavení nového motocyklu pro letošní sezónu a né hnát se za nejlepším časem. Celý tým pracoval velmi usilovně. Dnes jsem se cítil na motocyklu velmi klidně. Zotavuji se po chirurgickém zákroku na mém zadku a včera to bylo ještě hodně nepohodlné. Nyní se již mohu soustředit na jízdu a ne myslet jak hodně mě to bolí. Několik dnů zůstanu odpočívat zde v Malajsii než se vydám na cestu do Austrálie.
Nicky Hayden: Dva zdejší dny nebyly až tak špatné. Asi jsem byl místy trochu frustrující, chtěl jsem jet rychleji, ale ono to přijde. Tým byl s několika časy spokojený, jezdil jsem hodně stejně dobrých okruhů. Nový motocykl vypadá dobře a já se na něm učím jak jen malé změny dokáží udělat velký rozdíl. Nyní jedeme na Phillip Island a já se tam opravdu těším. Chci testovat na co nejvíce okruhů ještě než začne sezóna.
Daijiro Kato: Dnes jsem opět velmi spokojený se svými výsledky. Týmová práce zde v Sepangu byla velmi dobrá, ve všem mě podporovali a umožnili mi zlepšit můj nejlepší čas na tomto okruhu. Věřím že pracujeme dobře, v dobrém směru, což dokazují i moje výsledky. Další test máme naplánovaný do Mugella, na okruh kde jsem nikdy nebyl moc rychlý. Bude to pro mě velmi důležitý test.
Sete Gibernau: Moje týmová posádka dělala dnes velmi dobrou práci a já jsem s výsledky spokojený. V tomto novém týmu se cítím jako doma, všichni spolu vycházíme velice dobře. Pomalu a pomalu se stávám rychlejším a rychlejším. Doufám, že si udržím zlepšující se tendenci. V Mugellu budeme pokračovat v přípravě motocyklu, jsem extrémně motivovaný.
Fausto Gresini: (týmový manažer) Byl to další pozitivní den, vlastně celý náš výlet do Malajsie byl velmi pozitivní. S oběma jezdci jsem velmi spokojený. Daijiro byl neuvěřitelně motivovaný a agresivní, Sete si neustále drží svou zlepšující se tendenci. Měli jsme zde příležitost testovat nový materiál i nové pneumatiky, proto byl tento test v Sepangu pro nás velmi důležitý. Zlepšila se i týmová morálka a protože byly dobré výsledky, je každý spokojený. Vidět můj tým tak šťastný je pro mě zvláštní odměna. Věřím, že během letošního šampionátu budeme jedním z čelních týmů.
Max Biaggi: Dva zdejší dny byly dobrým tréninkem, odjel jsem mnoho kilometrů. Dnes jsme opět zkoušeli nějaké věci, ale nakonec jsme končili testy s nastavením hodně blízkým tomu lednovému, kterým jsme končili naše první zdejší testy. Stejný byl i čas na jedno kolo. Ukazujeto, že jsme v lednu odvedli velmi dobrou práci. Ostatní jezdci zkoušeli nové materiály a tak jistě na příští testy tyto díly dostaneme také. Nyní jedu zpět do Nice a pak na motovýstavu do Lanciana kde budou mojí fanoušci.
Tohru Ukawa: Výsledky tohoto testu nejsou velmi uspokojivé. První den jsem strávil mnoho času přípravou stroje pro můj jezdecký styl. Dnes jsem po rychlém kole zkoušel simulaci závodu a byl jsem při ní o dvě sekundy rychlejší na jedno kolo než při mém loňském závodu. V novém týmu se cítím dobře, nový stroj RC 211V se mi moc líbí. Mám mnoho optimizmu do nové sezóny.
Makoto Tamada: Moje důvěra roste a to jak s motocyklem, tak i s pneumatikami. Chtěl jsem zajet opravdu rychlý okruh, ale moje zdejší práce byla dávat odezvu technikům Bridgestone. Nyní jedeme na Phillip Island, okruh kde byl Bridgestone v loňském roce úspěšný. To by mohlo být pro mě místo, kde bych mohl jet na nějaký rychlý čas.
Shinichi Itoh: (testovací jezdec HRC) Z výsledků testů jsem velmi spokojený, výhodu uvidíme až později. Včera jsem celý den testoval přední pneumatiky, dnes naopak zadní. Nyní jedeme na Phillip Island a já se tak budu moci porovnat se svými loňskými výsledky. Bridgestone byl v loňském roce v Austrálii velice dobrý v kvalifikaci i v závodě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist