Hopkins zvolil dojet závod

Dokončit závod na třináctém místě, namísto snahy o lepší umístnění, zvolil americký jezdec John Hokins při závodě MotoGP ve Welkomu.

Dobrý start do závodu, ale ztrátu v první zatáčce, předvedl ve Welkomu při zahajovacím podniku MotoGP americký jezdec John Hopkins. Mladý Američan startoval ze čtvrté řady, přesto při průjezdu cílem prvního kola klesl na čtrnácté místo, když v první zatáčce byl po kontaktu vytlačen na okraj dráhy. Úsilí a snaha o postup kupředu nutili jezdce jet na hranici stroje Suzuki GSV-R, což mělo za následek brzké opotřebení pneumatik. Nakonec se Hooper rozhodl k jízdě, která mu zaručila udržení získaného třináctého místa.
“Není to přesně tam, kde jsem chtěl skončit, ale celý tento podnik nebyl pro mě vynikající,“ říkal v neděli ve Welkomu John Hopkins. “Po startu jsem pěkně postoupil, ale na výjezdu z první zatáčky jsem se dostal do pásma nečistot na dráze a to mě opět dostalo dozadu za pozice, které jsem si v tu dobu vybojoval. Možná jsem byl trochu horlivý dosáhnou vedoucí jezdce, byl jsem do zatáčky široký a tak jsem prohrál souboj s jezdci přede mnou. Poté jsem se zapojil do skupiny s Checou, Nakanem a Abem. Myslím si, že jsem na začátku závodu značně opotřeboval svoje pneumatiky. Začaly se hodně klouzat, omezovalo mě to na výjezdech z rychlých zatáček. Ke konci závodu jsem se již pouze soustředil na přežití. Byl jsem na bodech, jel jsem na hranici, ale nebylo nic víc, co jsem mohl učinit. Chtěl jsem udržet mou pozici před Baylissem a jet tak k příštímu závodu s větší nadějí.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist