Hopkins o havárii v Motegi

John Hopkins konečně promluvil do médií o havárii v prvním kole závodu v Motegi.

Tovární jezdec Suzuki, Američan John Hopkins, připustil, že je překvapený trestem za havárii na okruhu Twin Ring v Motegi a zároveň je zklamaný, že nemůže zasáhnout do dalšího závodu MotoGP.
"Udělal jsem chybu a je mi líto jezdců, kterých má chyba omezila. Jsem si vědom důležitosti bezpečné jízdy, ale trestem jsem překvapený. Trest však přijímám," říká Hopkins k zastavení činnosti na jeden závod. "Pokud bych byl vzorem nebezpečného závodění, tak bych rozuměl tomuto potrestání, ale má havárie v Motegi byla jedinou chybou a myslím si, že jsem tak tvrdý trest neměl dostat. Poslední věc, kterou chci, je vložit sebe a své soupeře do nějakých nebezpečných situací."
John Hopkins žádal o snížení trestu. Jeho žádost podpořili i někteří ostatní jezdci MotoGP z nich dokonce dva byli nezaviněnými účastníky osudné havárie. Prominutí, či změně trestu se však nedočkal a tak závod v Sepangu bude pouze sledovat jako divák.
"Nikdo se po nehodě necítil hůř než John," říká jezdcův manažer Douglas Gonda. "John ukázal dost kuráže již tím, že přiznal vinu za tuto havárii. Není dobré, že za upřímnou omluvu a poctivost se dočkal zastavením činnosti. John ví, že každý dělá chyby," naráží Gonda na situace, kdy byl naopak Hopper odstraněn jinými jezdci ze závodu. "On neměl nikdy pověst nebezpečného jezdce. Je to čistě jezdící závodník, který udělal chybu."
John Hopkins byl označen po závodě v Motegi za viníka havárie v prvním kole, která znamenala stop nejen pro Hopkinse, ale i pro Carlose Checu a Troye Baylisse, zatímco zde havaroval i Colin Edwards a někteří jiní jezdci se dostali do štěrkové zóny. Za tuto havárii byl John Hopkins potrestán pozastavením činnosti na jeden závod a tak ho v malajsijském Sepangu neuvidíme.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist