Honda a její představení

V tomto týdnu představila své týmy a motocykly také japonská Honda. Vše již bylo sice předem známé a zde několikrát publikované, přesto si to alespoň shrňme. . AKTUALIZOVÁNO

Dalším, kdo v tomto týdnu představil své jezdce a motocykly, byla továrna Honda, která prezentovala motocykly Honda RC 211VS a Honda RS 250WS, stejně jako jezdce všech svých týmů.
Ve třídě MotoGP budou Hondu reprezentovat v oficiálním továrním týmu Repsol Honda na zcela nových motocyklech RC 211VS Američan Nicky Hayden (#69) a Brazilec Alex Barros (#4). Dále se v týmu Telefonica MoviStar Honda představí Španěl Sete Gibernau (#15) společně s Američanem Colinem Edwardsem II (#45). Poslední dvojici vytvoří jezdci spojeného týmu Honda Pons a Pramac Racing, kteří vytvořili jeden tým pod společným jménem Camel Honda. Jezdci tohoto týmu, kterému šéfuje Sito Pons, budou Ital Max Biaggi (#3) a Japonec Makoto Tamada (#6), který bude zároveň jediným jezdcem HRC ve třídě MotoGP, jenž pojede na motocyklu s pneumatikami Bridgestone, zatímco všichni ostatní zůstávají u Honda-standardu, tedy u pneumatik Michelin.
Oficiální prezentace na půdě Hondy se dočkaly i dva tovární týmy Hondy. Tím prvním je tým Fortuna Honda, který se rozšířil oproti roku 2003 o jednoho jezdce. V tomto týmu tedy pojede Ital Roberto Rolfo (#2) a Španěl Antonio Elías (#24). Druhým továrním týmem je tým Telefonica MoviStar Honda, který po zisku loňského titulu ve třídě 125 ccm definitivně zakotvil ve třídě čtvrtlitrů. Jezdci se stali Mistr Světa 125 ccm z roku 2003, Španěl Daniel Pedrosa (#26) a nováček v Mistrovství Světa, Japonec Hiroshi Aoyama (#73). Všichni tovární jezdci Hondy budou startovat na motocyklech RS 250RWS.
Ve třídě 250 ccm se dále objeví několik dalších jezdců s motocyklem Honda (RS 250R), tito jezdci však patří do soukromých týmů a na oficiální prezentaci Hondy samozřejmě nebyli přítomni. Mezi takovýmito jezdci se opět objevilo jméno českého zástupce, když za holandský tým Arie Molenaara bude startovat jihočeský Jakub Smrž.
A protoze, jak prohlasil na tomto predstaveni tovarnich jezdcu a stroju pan Suguru Kanazawa, Director, Honda Motor Co., Ltd. a President, Honda Racing Corporation, hodla Honda zautocit na titul ve vsech trech obsahovych tridach, zbyva dodat ze, diru, ktera vznikla v nejnizsi obsahove tride po odchodu mistra sveta Daniela Pedrosy, by meli zacelit dva jezdci, kteri take pojedou s plnou podporou tovarny, budou to Ital Andrea Dovizioso (#34) z tymu Scot a Svycar Thomas Lüthi (#12) z tymu Elit, oba dva na strojich RS 1250R.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist