Hodgson před Austrálií

Bridský pilot Neil Hodgson se před druhým světovým dějstvím třídy superbike svěřil se svými pocity.

Britský superpikový pilot továrny Ducati Neil Hodgson se připravuje na svůj další závod za vysněným titulem Mistra Světa. Přestože ještě stále nejsou jeho zraněná žebra v nejlepším pořádku, patří mezi nejvážnější adepty na vítězství alespoň v jednom závodě na australském Phillip Islandu. “Zranění je mou noční můrou, nemůžu proti tomu nic dělat“, říká jezdec, který si nechal píchnout několik injekcí v mobilní klinice před závody na okruhu Valencia. “Jsem rád, že jsme zvládli přípravu stroje a jeho nastavení tak abych měl svou práci o trochu snadnější.“
Po vítězných závodech se Neil Hodgson svěřil novinářům, že ačkoliv neměl tento okruh nikdy rád, nyní ho řadí mezi své oblíbené, tedy do míst jako je například u tohoto jezdce zařazen i okruh, na kterém se koná další kolo šampionátu, tedy do míst jako je Phillip Island. “Je to místo, které má rádo hodně jezdců. Já ho mám rád pro jeho rychlou rovinku a pro jeho rychlé zatáčky, které jsem vždy miloval. To je snad i důvod, proč jsem v minulosti neměl rád Valencii“, říká jezdec jenž spoléhá právě na rychlost svého motocyklu jenž by na tomto okruhu mohla být rozhodující.
Neil vidí jako charakteristické pro tuto dráhu opotřebení pneumatik, které je na tomto okruhu opravdu značné. “Hlavní potíž pro mě v minulosti byla vždy pneumatika a tak doufám, že Michelin bude pracovat dobře. Zadní kolo vytváří obrovské teplo, které ničí pneumatiku“, upozorňuje Neil na zřejmě největší problémy všech jezdců na tomto okruhu.
Jak vše dopadne budeme vědět již v neděli před obědem a někteří z nás ještě před snídaní.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist