Hodgson a MotoGP

Prakticky jistý již je, že letošní šampión třídy World Superbike pojede v roce 2004 třídu MotoGP.

Již jako hotová věc se zdá být vstup Neila Hodgsona do příštího ročníku šampionátu MotoGP a tak již nyní se novináři ptají skoro jistého Mistra Světa třídy Superbike na jeho pocity, z nichž je nejeden jistě nadmíru zajímavý. Naposledy například prohlásil, že čtyřtaktní stroje jsou snadnější k závodění než stroje minulosti.
"Dostat se do MotoGP není má celoživotní ctižádost, protože jsem tam již byl," říká tento jezdec, který v letech 1994 a 1995 působil ve třídě 500 ccm na strojích Yamaha. "Největší rozdíl je, že nynější motocykly vypadají, že se chovají ke svému jezdci více přátelsky. Mají hrozivé množství síly, ale můžete na nich dobře jezdit. Jsou pomalejší při průjezdu zatáčkou, ale mají naopak velké bodové zrychlení, protože mají tu velkou sílu."
Britský jezdec superbikového týmu Ducati Fila je pouhých deset bodů od titulu Mistra Světa a pravděpodobně na konci tohoto měsíce bude představený jako jezdec týmu Luise D´Antína pro rok 2003 a jak jinak než na motocyklu Ducati Desmosedici.
Z kariéry Neila Hodgsona bych chtěl připomenou právě roky 1994 a 1995, kdy jezdil v seriálu Grand Prix 500. V roce 1994 získal Neil jediný bod, když dokončil na patnáctém místě závod v argentinském Buenos Aires (celkově se strojem Harris Yamaha na 32. místě). Z jeho tehdejších soupeřů připomeňme především Alexe Barrose a Jeremy McWilliamse.
Rok 1995 byl pro Hodgsona již úspěšnější, když s 54. body skončil na 11. místě celkového pořadí (ROC Yamaha). Jeho největší úspěch přišel 23. července 1995, když na domácím Donington Parku dojel v závodě třídy 500 ccm na sedmém místě. V celkové klasifikaci sice pochopitelně deset jezdců bylo lepších něž Neil, jako například Doohan, Beattie, Cadalora nebo také Capirossi, Barros a Abe, ale mezi ceněné skalpy si může Hodgson zapsat jména jako jistě jsou Američané Scott Russell a Kevin Schwantz či Evropané Carlos Checa a Jeremy McWilliams.
Neil Hodgson strávil také jeden rok ve třídě Grand Prix 125 ccm, kde s celkovým ziskem 18. bodů skončil v roce 1993 na stroji Honda na 24. místě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist