Hlasy ze Sepangu (2)

Dokončení ohlasů jezdců na poslední Grand Prix, která se konala v malajsijském Sepangu. Tentokrát se podívejte co řekli jezdci Ducati, Suzuki, Protonu a Kawasaki.

Loris Capirossi (6. místo)
Jsem opravdu spokojený, protože se podařilo celý víkend zlepšovat motocykl. V pátek jsem ještě postrádal přilnavost předního kola, ale pracovali jsme na tom a motocykl byl stále lepší a lepší. Dnes jsem byl schopný zachytit dobrý rytmus a velmi tvrdě jezdit. Bohužel jsem začal ke konci závodu cítit podivný pocit od přední pneumatiky. Myslel jsem, že je opotřebovaná, ale později v boxu se ukázalo, že je celkem v pořádku. Musíme zjistit co se to stalo. Je to škoda, myslel jsem si, že bych mohl dokončit závod na čtvrtém místě.
Shinya Nakano (8. místo)
Můj start nebyl dobrý a v první zatáčce jsem měl také hodně problémů. Dotkl jsem se dalšího jezdce a skoro havaroval. Tři kola mi pak trvalo, než jsem dokázal předjet Baylisse, bylo to hodně času. Můj motocykl a pneumatiky pracovaly normálně. Jel jsem na svém maximu až jsem se dostal za Seteho, Makota a Carlose, které je velmi obtížné předjíždět. Motocykl ZX-RR potřebuje ještě větší výkon, který nám dá šanci na dlouhých rovinkách. Podmínky byly velmi těžké, ale jsem docela spokojený, i když jsem poté, co jsem startoval ze třetí pozice, očekával více.
Troy Bayliss (10. místo)
Je to škoda. Motocykl vypadal celý víkend dobře, ale dnes se najednou ztratil můj cit s předním kolem. Vše začalo po několika kolech. Motocykl byl opravdu fyzicky náročný na jízdu. Můj konečný výsledek nebyl tak dobrý, jak jsem očekával.
Ruben Xaus (13. místo)
Musel jsem se zachraňovat z několika překvapení, protože si myslím, že někteří jezdci šli příliš tvrdě do první zatáčky. Dostal jsem několik kontaktů. Jsem však spokojený, protože jsem získal v těžkém závodě opět body. Od začátku jsem měl problém se zadní pneumatikou, která hodně klouzala. Ráno v zahřívacím tréninku jsem měl dobrý rytmus, ale odpoledne se hodně zvedla teplota, pneumatika byla více rozpálená. I když jsem získal pouze tři body, jsem celkově spokojený. Jsem pouhé tři body od desátého místa, tak se pokusím dostat do celkové desítky.
Yukio Kagayama (14. místo)
Můj tým odvedl dnes dobrou práci, dokázal opravit několik problémů, které jsem měl s podvozkem. Moc jim děkuji. Byl jsem schopný jezdit více tak, jak to mám rád. V pozdějších kolech jsem se dostal k Apriliím a můj motocykl byl lepší na brzdách. Mohl jsem je tedy předjet. Hodně jsem si závod užil a pokud bych někdy v budoucnu mohl na tomto motocyklu jet znovu, udělal bych několik dalších změn, abych byl schopný si toho užít ještě více.
Nobuatsu Aoki (17. místo)
Další těžký závod. Teplota byla vyšší než v kvalifikaci a pneumatika, kterou jsem si vybral, nepracovala tak jako ráno. Jel jsem dobře, ale pak od poloviny závodu se stroj začal divně chvět. Místy doslova skákal, myslel jsem, že je poškozená pneumatika. Kvůli většímu bezpečí jsem raději zpomalil svou jízdu. Když jsem po závodě zastavil, zjistil jsem, že pneumatika vůbec nebyla poškozená. Je to dosti podivné. Po patnácti kolech také klesal výkon motoru. S horečkou, kterou mám, jsem rád, že jsem vůbec dokončil závod. Musím poděkovat mému týmu a také Deanu Millerovi, který mi svou psychoterapií pomohl.
John Hopkins (porucha motocyklu)
Opravdu mě to zklamalo. Byl to těžký víkend, ale od dnešního rána jsme udělali posun v nastavení a tak jsem se cítil dobře. Vrátil jsem se na hotel a relaxoval v bazénu, poté jsem přijel k závodu s jasnou hlavou, připravený závodit. Měl jsem dobrý start a ačkoliv mě několik lidí na rovince předjelo, po třech, čtyrech zatáčkách jsem byl opět u obou Ducati. Trochu jsem se musel snažit, abych je na rovinkách neztratil, ale udržel jsem se. Pak jsem měl bohužel problém s motorem. Jsem si jistý, že dnes to mohl být dobrý výsledek.
Neil Hodgson (porucha motocyklu)
Můj závod byl kratší než jsem očekával, je to víkend, na který bych chtěl zapomenout. Vypadalo to jako bych ztrácel výkon, každé kolo jsem jel pomaleji. Co se stalo se dozvím až po analýze, ale jsem trochu zklamaný, protože jsem se nikdy necítil dobře a znovu jsem nezískal body. Nyní jedeme na Phillip Island, což je jeden z mých oblíbených okruhů. Mám na ten okruh dobré vzpomínky a tak doufám, že vše půjde lépe.
Alex Hofmann (porucha motocyklu)
Od startu nevypadal můj motocykl normálně. Na rychlém okruhu s dlouhými rovinkami je těžké závodit, když vám motocykl nedává správný výkon. Můj problém s výkonem se stále zhoršoval, neměl jsem žádnou naději na zrychlení své jízdy. Je to pro mne zklamání, mám totiž tento okruh hodně rád a ještě jsem měl i po pátku a sobotě velkou důvěru v nastavení mého stroje.
James Haydon (nedokončil závod)
Poslední dva víkendy mě daly pohled na obě strany závodění v Grand Prix. Jsem opravdu zklamaný. Podle toho jak dopadl závod, bych stejně nebyl na bodech, ale všichni pracovali tak tvrdě a nedostali žádnou odměnu za svou práci. Na začátku se mi zdálo, že mám problém se spojkou a motocykl šel do boku. Neodstartoval jsem předčasně, ale v MotoGP je na rozdíl od britských superbiků i dojem startu s překřížením dráhy považován za špatný start. Měl jsem opravdu dobrých několik prvních zatáček, kdy jsem předjel Melandriho, Nobyho a McCoye. Pak nás byl balík co jsme najížděli do poslední zatáčky, všichni jsme se pokusili získat trochu času. Mnoho nás jelo zeširoka a já se dostal mimo dráhu. Když jsem se vrátil, pouze jsem viděl lidi přede mnou. Snažil jsem se, ale pak přišel trest průjezdu boxovou komunikací. Když jsem se po trestu vrátil na dráhu, byl jsem míli daleko. Po dvou kolech jsem projížděl cílem a neuviděl žádnou tabuli od mého týmu. Pomyslel jsem si, že je tým zklamaný jak jedu, a že mám zastavit. Nakonec se ukázalo, že tým pouze nebyl připravený. Nyní se již opravdu těším na další víkend do Austrálie.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist