Hlasy ze Sepangu (1)

První část ohlasů na poslední závod MotoGP, který se konal v neděli v Malajsii. Dnes si můžete přečíst slova jezdců Hondy, Yamahy a Aprilie. Zítra příjdou na řadu ostatní továrny.

Valentino Rossi(1. místo)
Byl to vynikající závod. Zvláště po Qataru bylo pro mne velmi důležité získat zde výsledek. Byli jsme velmi motivovaní, nejen já, ale všichni mechanici, protože to co se stalo v Qataru bylo pro nás špatné. V zimě jsem zde absolvoval dva dobré testy, najezdil jsem zde hodně kilometrů. Zlepšili jsme na tomto okruhu motocykl, ale i já mám ten okruh rád. Dnes motocykl pracoval velmi dobře, dokonce i když závod byl velmi náročný. Já jsem měl dobrý start, ale Barros dokonce ještě lepší. Následoval jsem jej a snažil se zaútočit. Myslel jsem si, že by bylo možné jezdit rychleji než 2:03 nebo 2:04, ale bylo o sedm nebo osm stupňů tepleji než včera, což učinilo velmi těžký závod pro jezdce i pneumatiky. Po Barrosovi přijel Biaggi. Měl jsem celý závod dobrý rytmus, všech 21 kol. Třicet bodů je dobrý náskok, ale potřebuji udržet 100% svou koncentraci, protože před Qatarem jsem měl náskok 39 bodů a pak najednou o mnoho méně. Bitva je vždy až do konce, to je jisté!
Max Biaggi(2. místo)
Nebyl to snadný zvod. Startoval jsem ze zadních pozic a tak jsem potřeboval dobrý start. Celkem se to povedlo, ale pak jsem musel předjet Nickyho, Checu a Barrose, s čerstvými pneumatikami tři opravdu velké bojovníky. Všichni jsme dělali chyby, podmínky byly opravdu extrémní, ale nakonec jsem to zvládl. Když jsem se na jednu sekundu přiblížil k Rossimu, několikrát mě stroj upozornil, jak blízko limitu se pohybujeme, já i on. V každém případě dnes jezdil Valentino velmi dobře, myslím si, že by každopádně zvítězil. Opět bych chtěl poděkovat mému týmu a Hondě, protože jsme společně odvedli velkou práci. Po třech těžkých závodech jsem se vrátil na pódium.
Alex Barros(3. místo)
Ze začátku závodu jsem měl nějaký problém s přední pneumatikou, oproti tréninkům hodně vzrostla teplota. Trpěl jsem více než jsem očekával. Když mě předjeli, pokusil jsem se oba jezdce následovat. V polovině závodu jsem dvakrát skoro havaroval přes přední kolo, pokusil jsem se proto zůstat maximálně koncentrovaný a držet svůj rytmus. V posledních několika závodech jsem měl trochu smůlu, nyní vím, že jsem schopný získávat výsledky. Dnes to, ale lépe opravdu nešlo. Jsem šťastný, že jsem se dostal na pódium, to je to nejlepší, co jsem dnes mohl dosáhnout.
Nicky Hayden(4. místo)
Bylo hrozné vedro. Teplota oproti celému víkendu změnila přilnavost. Bylo to opravu kluzké. Za posledních pár dnů jsem opravdu zlepšil svou rychlost. Tým odvedl skutečně dobrou práci a já byl trochu výše. Ráno jsem jezdil agresivně a vše vypadalo dobře. Při brždění jsem měl trochu problém s předkem motocyklu a tak jsme do závodu udělali trochu změny, ale ty se v závodě vůbec neprojevily. Nakonec si myslím, že čtvrté místo je slušné, již se však hodně těším na Phillip Island.
Makoto Tamada(5. místo)
Spojka zpočátku pracovala dobře, ale v první části závodu jsem nebyl konkurenceschopný tak jak jsem chtěl. Se špatným startem, který jsem měl, nebylo možné bojovat o lepší pozice. S větší teplotou než v jiných dnech jsem si myslel, že bych mohl jet lépe než ostatní, ale nestalo se tak. Chtěl jsem od tohoto závodu více. Nyní jedeme do Austrálie, kde budou naprosto odlišné povětrnostní podmínky, ale opět se pokusím odvést co nejlepší práci.
Sete Gibernau(7. místo)
Nechci začít hledat výmluvy, ale byl to obecně špatný víkend, jak pro mne, tak pro tým. Nic nám tento víkend nešlo dobře. Nebyl jsem schopný vyřešit problémy, které jsem měl v tréninku, situace se v závodě dokonce zhoršila. I přes toto nepřestáváme pracovat a neztrácíme naději.
Carlos Checa(9. místo)
Hodně mi klouzalo zadní kolo, kvůli tomu jsem ztratil několik pozic. V některých částech okruhu to nebylo špatné, ale s problémem na zadním i předním kole jsem nebyl schopný držet se Seteho. Dost mě to frustrovalo, měl jsem před sebou jezdce, které jsem znal, ale nemohl jsem je předjet.
Colin Edwards(11. místo)
Jsem tímto výsledkem zklamaný. Problém zadního kola, který mne pronásledoval celý víkend, mi bránil v rychlém tempu. Doufám, že na australském okruhu to bude o mnoho lepší. Ten okruh miluji a doufám, že budu schopný opět bojovat o lepší výsledek.
Norick Abe(12. místo)
Poté co jsem se trápil v kvalifikaci, jsem velmi dobře odstartoval. Hodně jsme toho do závodu změnili a já se na motocyklu cítil jistěji. Po startu jsem předjel dva nebo tři jezdce a v prvních deseti kolech jsem jel dobře. Pak mi na zadním ozubeném kole začal přeskakovat řetěz a tak jsem nemohl správně přidávat plyn.
Jeremy McWilliams(15. místo)
Až do desátého kola byl závod opravdová legrace. Nebyl jsem daleko od Xause a tak jsem se pokusil jet na hranici, abych zmenšil jeho odstup. Pak jsem měl několik velkých problémů s předním kolem. Myslel jsem si, že jsem pouze vjel do kluzké nebo špinavé části okruhu. Prohrával jsem s Xausem sekundu na kolo. Problém s předním kolem nepřestával. Protože jsem měl problém s předním kolem, musel jsem více používat to zadní, které se po několika kolech začalo hodně prokluzovat. Bod je bod a po závodě jako byl tento musím být s bodem spokojený.
Garry McCoy(16. místo)
Ke konci jsem ztratil trochu přilnavosti zadního kola a motocykl se začal dost prokluzovat. Nedokázal jsem stroj udržet a to mě trochu zpomalilo. Kvůli problému se zadním kolem jsem nedokázal pracovat ani s předním, se kterým jsem musel tvrdě zápasit. Byl to těžký závod, ale jsem šťastný. Dokončil jsem závod a to byl cíl tohoto víkendu. Chyběl jsem na bodovaných pozicích, ale důležité byl strávený čas na motocyklu.
Marco Melandri(havaroval)
K závodu se nechtěl vyjádřit

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist