Hlasy z Phillip Islandu (3)

Dnes dokončíme ohlasy jezdců MotoGP na prozatím poslední závod, který se konal na australském Phillip Islandu. Slovo dostávají jezdci Suzuki, Protonu a Aprilie.

Jeremy McWilliams (14. místo)
Motocykl pracoval opravdu dobře. Neměl jsem problémy s chodem motoru a i zrychlení bylo dobré. Dokonalá byla také mnou vybraná přední pneumatika, zadní již tak dobrá nebyla. Měl jsem opravdu dobrou bitvu se čtyřmi, pěti jezdci, a to jsem před závodem plánoval. Když však zadní pneumatika ztratila částečně přilnavost, musel jsem trochu zpomalit. Chtěl jsem v tu chvíli závod ukončit, ale byl jsem v dobrém souboji s Hopkinsem a nakonec i čtrnácté místo to potvrzuje. Chtěl jsem skončit výše a věřím, že pokud bych neměl problém s přilnavostí, tak bych byl někde okolo desátého místa.
John Hopkins (15. místo)
To nebyl obvyklý víkend. Od startu závodu jsem jel dobře, měl jsem dobré mezičasy, dostihl jsem McWilliamse ve středu pole. Mentálně mě trochu svazovala myšlenka, že jezdím tak vzadu, ale společně s McWilliamsem jsme absolvovali dobrý závod. Kromě výsledné pozice jsem si tento závod užil. Téměř od startu jsem měl problémy se spojkou, motocykl také v zatáčkách hodně klouzal. Když se opotřebovaly pneumatiky, bylo to trochu složité. To ale není omluva. Chtěl bych se za tento výsledek omluvit mému týmu, protože ten pracoval velmi tvrdě. Toto je také posledních pár závodů pro manažera Garry Taylora a já bych mu chtěl dát lepší pocit z práce. Dnes to však nebylo možné, neznamená to však, že ve Valencie nebude vše jinak.
Gregorio Lavilla (16. místo)
Můj letošní první dokončený závod, ale nejsem spokojený. Na začátku nepracovala dobře spojka, měl jsem proto hrozný start. Postupně jsem byl schopný dostat se přes pomalejší stroje jako jsou Protony Aokiho a Haydona, skupina s Johnem a McWilliamsem však již byla pryč. Pokud by tomu tak nebylo, jsem si jistý, že bych s nimi mohl jezdit. Namísto toho jsem jezdil úplně osamocený a tak jsem se snažil zůstat koncentrovaný. V posledních kolech již nebyla dobrá přilnavost pneumatik a já viděl na tabuli z boxů, že mě desetinu po desetině dojíždí Abe. Pokusil jsem se udržet před jeho strojem, což se mi nakonec povedlo.
Nobuatsu Aoki (19. místo)
Jako obvykle stabilní závod. Udělal jsem co jsem mohl. Později v závodě jsem měl opět problémy s vibrací zadního kola, stejný problém jako minulý víkend v Sepangu. Tentokrát mi chyběl na pneumatice kus gumy. Poté co se to stalo, bylo pro mne velmi těžké řídit motocykl a dosahovat nějakých stabilních časů. Dělal jsem vše nejlépe, jen abych dostal motocykl do cíle závodu.
James Haydon (20. místo)
Není to opravdu velmi dobré. Celý závod jsem bojoval s mou zadní pneumatikou. Měl jsem možnost výběru ze dvou separací, nyní myslím, že byla lepší ta tvrdší, stejná co si vybral Nobu. Byl bych rád, kdybych mohl více závodit s Nobym, ale nemohl jsem jet tak jak jsem chtěl. Musím za poslední tři závody velmi mnoho poděkovat týmu. Díky za vaší pomoc, bylo to vynikající, takovýto konec je trochu zklamáním.
Garry McCoy (nedokončil závod)
Po pěti kolech jsem nemohl pokračovat. Motocykl měl nějaký zajímavý problém. Jsem velmi zklamaný, chtěl jsem mít ve svém domácím závodě štěstí. Nebyla žádná možnost, jak bych mohl pokračovat.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist