Hlasy z assenského pódia

Co řekli první tři jezdci všech tříd Grand Prix v cíli assenských závodů naleznete v tomto článku.

125 ccm:
Steve Jenkner (1. místo) Byl to velmi těžký závod. Prvních pět kol jsem jel na doraz, abych si vyjel nějaký odstup. Pak jsem musel bojovat, abych se soustředil. Toto je fantastická Grand Prix. Je to mé první vítězství a zároveň 15. pro Aprilii, jsem opravdu šťastný.
Pablo Nieto (2. místo) Dnes to byl velmi tvrdý závod. Začínal jsem z jedenácté startovní pozice a během prvních dvou kol jsem projel okolo mnoha jezdců. Poté jsem se usadil na druhém místě a pokusil jsem se dojet Steva, ale to bylo nemožné.
Héctor Barbera (3. místo) Jsem velmi šťastný. Sezóna nezačala dobře, ale nyní jsem udělal pódium a tak doufám, že již bude vše snadnější. Chtěl bych poděkovat mému týmu, za jejich velmi tvrdou práci. Pokud se dokážu udržet v tomto pozitivním směru, pak bude vše lepší.
250 ccm:
Anthony West (1. místo) Toto byl velký víkend. Motocykl vypadal dobře od chvíle, kdy jsme sem přijeli. Použili jsme stejné nastavení, které jsem měl v Barceloně. Opravdu jsem nechtěl, aby dnes pršelo, i když jsem zde měl dříve dobré výsledky za mokra. Když přišel déšť, byl jsem zmatený, nevěděl jsem jak se připravit na závod. Nakonec jsem se rozhodl jet na doraz ihned zpočátku závodu, protože motocykl fungoval dobře. Musím poděkovat týmu za jejich práci, všechno bylo na 100%.
Franco Battaini (2. místo) Byl to pro mě dobrý závod. Nejprve jsem jel za několika jezdci a sledoval jak West ujíždí. Když jsem se dostal na druhé místo, jel jsem jak nejlépe dovedu, abych ho chytil. Šest kol před cílem jsem ztratil můj pravý chránič kolena, musel jsem tedy zmírnit. Bylo již nemožné dojet Westa. Nicméně je to dobrý výsledek a velký víkend pro můj tým.
Sylvain Guintoli (3. místo) Měl jsem dobrý start a pokusil jsem se jet usilovně hned během prvních několika kol. Předjel jsem Rolfa s Poggialim a následoval Franca. Ve druhé polovině závodu jsem již jen udržoval vzdálenost, která byla mezi mnou a Poggialim. V roce 2001 jsem zde byl čtvrtý a tak jsem opravdu rád, že jsem se zlepšil a dosáhl na pódium.
MotoGP:
Sete Gibernau (1. místo) Další mokrý závod byl pro mě dobrý, musím poděkovat mému týmu, protože ještě ve čtvrtek jsem zde by fyzicky, ale mentálně jsem stále byl někde jinde. V pátek jsem se již zlepšil. Myslím, že závod by byl těžší, kdyby se jelo za sucha, protože Max a Valentino by byli o něco více rychlejší. Měl jsem hezkou, malou bitvu s Maxem, byla to chvilku legrace, on jel opravdu velmi tvrdě. Musím poděkovat Hondě, protože mi velmi pomohli.
Max Biaggi (2. místo) Měl jsem dobrý start a rychle jsem našel správný rytmus, následoval jsem chvilku Seteho, ale nechtěl jsem podstoupit nějaké rizika. Poté mi zatarasil cestu McCoy a já příliš hodně ztratil. Usilovně jsem se snažil zlikvidovat tu mezeru, ale nešlo to. Ve druhé polovině mi začala odcházet zadní pneumatika, začalo se to na rovinkách přetáčet. Rossi byl za mnou rychlí a tak jsem se soustředil na svou pozici. Můj tým odvedl pro tuto Grand Prix velmi dobrou práci a tak jim musím poděkovat.
Valentino Rossi (3. místo) Začal jsem dobře, pokusil jsem se zůstat blízko Biaggiho a Seteho, ale kvůli vodě jsem dobře neviděl. Několikrát jsem se dotýkal okraje trati a byl blízko havarování a proto jsem zmírnil. Sete a Biaggi byli dnes velmi rychlí a proto je další moje pódium dobré, je dobré pro mě i pro vývoj šampionátu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist