Hiroshi Aoyama nebo Yu-ki Takahashi

O volne misto ve druhem oficielnim tymu Hondy ve tride 250 ccm svedou zrejme souboj Hiroshi Aoyama a Yu-ki Takahashi.

Co hovori pro H. Aoyamu a co proti Takahashimu
Dlouho uz je jasne, ze vzhledem ke vztahu japonske tovarny Honda a druheho oficielniho tymu japonskeho giganta v kubature 250 ccm, bude druhym pilotem v tymu Telefonica MoviStar Junior Team "nejaky" Japonec. Dlouho to ale vypadalo, ze tymovym kolegou mistra sveta Daniela Pedrosy bude Yu-ki Takahashi. Ale posledni sezona znamenala obrat, lepe vylozene karty ma momentalne aktuelni japonsky mistr dvestepadesatek, starsi z bratru Aoyamovych, tedy Hiroshi. Japonsky mistr se narodil 25.10.1981 v Chibe a v mezinarodnim meritku se nam poprve predstavil pred tremi lety, kdy s divokou kartou skoncil v GP Japonska na okruhu v Motegi jako osmy. O rok pozdeji jel uz pochopitelne obe japonske Grand Prix a pripsal si 13. misto v Suzuce a 21. misto v Motegi. V lonskem roce skoncil v Suzuce jako 12., a v Motegi si jeste o jedno misto polepsil, tedy skoncil v cili jako 11.
Ovsem jeho japonsky rival Yu-ki Takahashi si mohl hned na poprve pri svem GP startu pripsat na sve konto podiove umisteni v Motegi, a to za treti misto.
V letosni sezone jeli oba jezdci identicky material, a take pneu (Bridgestone !). A hned v Suzuce zajel H. Aoyama Pole - Position, z ktereho potom dovezl do cile vynikajici 2. misto (porazen byl pouze budoucim mistrem sveta Poggialim). A jelikoz pak skoncil jeste na 5. miste v Motegi, stal se z neho razem favorit na uvolnene misto japonskeho pilota, ktery by mel obnovit slavu japonskych ctvrtlitru a jit ve stopach Harady, Okady, Ukawy, Nakana ci Kata. A tak nakonec zrejme rozhodne prestizni japonske mistrovstvi, Hiroshi ziskal suverenne letosni titul, zatimco Yu-ki se musel spokojit az s 5. mistem. Hiroshi Aoyama jezdi v poslednich letech, stejne jako jeho bratr Shuhei, v tymu Harc Pro a v japonskem mistrovstvi mel v poslednich letech nasledujici konecnou bilanci (2000 - 2., 2001 - 8., 2002 - 2. a 2003 - 1.).

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist