Havárie Capirossiho

Po zdařilé kvalifikaci přišly v nedělní části dvě havárie Lorise Capirossiho a s tím také konec všem snům o prvním vítězství na stroji Ducati Desmosedici.

Poté co zvítězil v kvalifikaci, dával si velké naděje Loris Capirossi i do samotného závodu třídy MotoGP. Jeho plány však začaly dostávat první trhlinu již v nedělním ranním Warm Upu, kdy havaroval a to ještě tak nešťastně, že zranil svého týmového kolegu Troye Baylisse (řidítko zasáhlo Troyovu pravou nohu).
“To co se stalo v zahřívacím tréninku bylo docela děsivé“, vzpomíná Loris Capirossi. “Jel jsem možná někde okolo 250 km/h, když se najednou před mým zrakem objevili dva jezdci, kteří se od sebe oddělili. Najednou jsem jel na Troye jenž vypadal, že jede o dost pomaleji. Pokusil jsem se zabrzdit, ale bylo již hodně pozdě abych se mu vyhnul. Zranil jsem si svou paži a loket“, přidává Capirossi.
Následně v odpoledním závodě Capirossi nejprve dobře odstartoval do závodu, poté se na nějakou dobu ujal vedení v závodě, ze kterého jej sesadil Valentino Rossi. O druhou pozici ho následně připravil i Max Biaggi. Přišel souboj o třetí místo s týmovým kolegou Troyem Baylissem, ve kterém měl Capirossi mírně navrch. Pak v desátém kole veškerým snahám učinil konec zcela zbytečný pád a tím odstoupení z dobře rozjetého závodu.
"Měl jsem dobrý start, ale po několika kolech bylo stále obtížnější jezdit. Má pozice na motocyklu byla trochu divná," říká Capirex na samotný závod. "Zřejmě právě proto jsem měl několik svalových problémů. Při své havárii jsem si opět zranil svou paži. Myslel jsem dokonce, že je zlomená, ale naštěstí není, jen potřebuje trochu ledu," doplňuje jezdec továrny Ducati vyprávění o závodě třídy MotoGP.
Když sečteme výkony nového továrního týmu v MotoGP,. Tedy týmu Ducati Marlboro, dojdeme k pro italskou továrnu dobrým závěrům - první tři závody a v každém z nich alespoň na malý okamžik stroj Ducati Desmosedici na první místě, dvakrát jezdec týmu na pódiu ze tří pokusů a v neposlední řadě první dvojité vítězství v kvalifikaci. Tento úspěch samozřejmě přijímají i vysoce postavení členové továrny Ducati jako například Frederico Minoli. "Celkově to byl fantastický víkend. Možná bychom mohli od dnešního dne po včerejší kvalifikaci očekávat více, ale bereme věci den za dnem," říkal Minoli. "Nikdy jsem neočekával, že budeme mít takovéto výsledky tak brzy po vstupu do MotoGP. Jsem mírně zarmoucený kvůli Lorisovi, ale Troy mě ohromil. Jeho tendence výsledků - pátý v Japonsku, čtvrtý v Africe a třetí tady znamená, že můžeme snít o jeho vítězství v Mugellu! [no vida - toho jsem si vlastně ani nevšimnul] Opravdový cíl letošní sezóny však byl učit se na příští rok a myslím si, že se doposud učíme dobře!"

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist