Haga pojede World Superbike

Noriyuki Haga podepsal smlouvu s týmem Renegade Ducati o pojede tak šampionát Mistrovství Světa Superbike.

28 let starý Japonec Noriyuki Haga podepsal dnes v římském sídle společnosti FGSPORT smlouvu s britským týmem Renegade Ducati a stal se tak pro letošní rok kolegou Brita Leona Haslama, se kterým se zúčastní letošního šampionátu Mistrovství Světa Superbike. Nori Haga, jedenáctinásobný vítěz závodu WSBK, poprvé usedne za řidítka motocyklu Ducati 999RS 2. - 3. února, kdy má jeho nový tým naplánované testování na okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie.
"Jsem opravdu šťastný, že se vracím do Mistrovství Světa Superbike, a že po deseti letech aktivní činnosti budu poprvé závodit s motocyklem Ducati," řekl Haga po podpisu smlouvy. "Mohu ujistit své fanoušky, že jsem neztratil svůj vzrušující styl jízdy, a že zamýšlím získat titul Mistra Světa Superbike."
Série World Superbike tak po první ochabnutí, které bylo registrované po konci loňské sezóny, dostalo další hvězdu do svých řad a tím i zvýšilo svou prestiž. Po nedávném podpisu Garry McCoye s týmem Caracchi NCR Ducati, se tedy Haga stává dalším jezdcem se zkušeností z MotoGP.
Vedle těchto jezdců zaručují solidní průběh závodů WSBK také nově vstupující týmy, které přivádějí zkušené jezdce jako například tým Zongshen s jezdci Piergiorgio Bontempim a Warwickem Nowlandem nebo tým Ten Kate s Mistrem Světa Supersport Chrisem Vermeulenem.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist