Haga a Edwards o Sepangu

Noriyuki Haga a Colin Edwards hovoří o posledním závodě třídy MotoGP na malajsijském Sepangu.

Spokojeným jezdcem po závodě MotoGP v Sepangu byl japonský pilot továrny Aprilia Noriyuki Haga, který si v tomto závodě zavzpomínal na dobré časy coby superbikového jezdce a po bojovném výkonu dokončil závod na dvanáctém místě. "Závod jaký mám rád," říkal Haga v jeho cíli. "Měl jsem dokonalý start a jsem velmi spokojený. Jel jsem agresivně a hodně jsem bojoval s Melandrim. Absolvoval jsem několik neuvěřitelných brzdných manévrů. Velmi jsem si tento závod užil."
Druhý jezdec Aprilie, posílený o ujištění návratu k Hondě (týmový kolega Sete Gibernaua v roce 2004), absolvoval celý závod s potencionální mechanickou závadou. Na konci závodu se však Edwards přesto radoval z bodů, když dojel za svým kolegou z továrního týmu Aprilie.
"Měl jsem špatný start, ale dokázal jsem několik jezdců předjet," vzpomíná Colin Edwards. "Pak najednou začal můj motocykl ztrácet olej, který kapal na zadní pneumatiku. Motocykl začal velmi klouzat. Závod jsem sice dokončil, ale nebyl jsem schopný pořádně bojovat s ostatními jezdci."
Spokojený byl i šéf projektu MotoGP pan Gigi Dall'Igna. "I přestože jsem od Colina očekával lepší výsledek, není to tak špatné. Ke konci závodu měl technický problém, který musíme nyní odhalit. Bez tohoto problému by byl schopný bojovat o lepší umístnění. Líbil se mi Hagův výkon. Slíbil mi dobrý start a také to dodržel. Měl v závodě jiný rám, který budeme zkoušet i nyní v Austrálii. Stejně jako Edwardse, tak i hlavního sponzora Alice se nám pro příští sezónu nepodaří udržet. Haga by mohl zůstat, ale k žádné dohodě prozatím nedošlo."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist