Gresiniho hoši o dnešních testech

Krátké vyprávění Sete Gibernaua a Colina Edwardse o prvním dnu testů na okruhu Sepang.

Stejně jako Max Biaggi, tak i španělský jezdec Sete Gibernau se dokázal dostat hned při prvním dnu testování pod čas oficiálního rekordu okruhu Sepang v Malajsii, který ustanovil v říjnovém závodě Valentino Rossi, a který zní 2:03,822 minuty. Sete Gibernau dnes absolvoval celkem 58 kol a svůj nejlepší čas završil na hodnotě 2:03,51 čímž se pod hranici rekordu okruhu dostal o 0,3 sekundy.
"Hodně jsem cvičil a tak pro mě dnes nebyl problém jezdit v tomto teple," říkal na konci dne Sete Gibernau. "Má morálka je v těchto dnech hodně vysoká a pomohla mi k pokroku, jenž se projevil zlepšeným časem oproti rekordu okruhu. Dnes jsem pracoval hlavně na pneumatikách. Pro zbytek tohoto testu zřejmě přejdu k práci na nastavení brzd a tlumících jednotek. S dnešní prací jsem spokojený."
Ve své adaptaci na motocykl Honda RC 211V pokračoval dnes také americký Mistr Světa třídy Superbike Colin Edwards II., který se stále více a více adaptuje na tu nejkvalitnější techniku, kterou disponuje továrna Honda.
"Trochu jsem pracoval na nastavení, které se moc neliší od toho, se kterým jsem jezdil při testech ve Valencii," říkal Colin Edwards. "Také jsem dnes pracoval s pneu Michelin. Pokud jde o mou adaptaci na nový motocykl v těchto podmínkách, poté co jsem trávil nějaký čas na horách v řídkém vzduchu, myslel jsem si, že to zde bude vše lepší, ale je tady opravdu velké horko. Pokud sám pozoruji svou adaptaci k Hondě, mohu říci, že motocykly Superbike i MotoGP mají podobné charakteristiky. Nebude to pro mě proto nikdy velký problém."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist