GP Welkom - 2. kvalifikace 125

Andrea Dovizioso vítězí v první kvalifikaci letošní sezóny. Lukáš Pešek opět na konci výsledkové listiny.

Vítězem kvalifikace na úvodní závod Grand Prix třídy 125 ccm se stal italský jezdec Andrea Dovizioso, který jedno kolo na okruhu ve Welkomu zajel za 1:40,942 minuty a o 0,082 sekundy odsunul na druhé místo svého krajana a včerejšího vítěze Roberto Locatelliho. Třetí dnes skončil zásluhou svého posledního kola další italský jezdec Mirko Giansanti (+0,251). První řadu doplní celkem překvapivě francouzský mladík Mike di Meglio (0,253), který však tímto umístněním pouze potvrdil své skvělé předsezónní výsledky v testech svého týmu.
Druhou řadu zítřejšího startu této třídy vytvoří dnes lepší z tovární dvojice KTM Casey Stoner, španělský jezdec Pablo Nieto, dále italský dlouhán Marco Simmoncelli a Španěl Alvaro Bautista. Japonec Youichi Ui bude stát na okraji třetí řady, kde budou dále Julian Simon, Héctor Barbera a Gino Borsoi. Čtvrtou řadu si vybojovali Jorge Lorenzo, Gábor Talmacsi, Mika Kallio a překvapivě lepší z dvojice týmu Elit GP, německý jezdec Dario Giuseppetti, zatímco jeho slavnější kolega Thomas Luthi dokončil kvalifikaci na 23. místě.
Prohlášení o tom, že chce bodovat v každém závodě, začal naplňovat náš Lukáš Pešek 27. místem v kvalifikaci. Doufejme, že technici týmu Ajo Motorsport dokáží připravit stroj na zítřejší závod a mladý Pražen tak bude mít možnost bojovat o světové body s lepším materiálem, než jaký má v současné době k dispozici (opět druhý od konce na Top Speed).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist