GP Welkom - 2. kval. MotoGP

Valentino Rossi zvítězil i ve druhé kvalifikaci a nepoznal tak dosud ve Welkomu porážku.

Vynikající závěr nám standardně předvedli jezdci třídy MotoGP, z nichž byl nakonec opět nejrychlejší pětinásobný Mistr Světa Valentino Rossi (1:32,647) na motocyklu Yamaha YZR M1. Na druhém místě se umístnil loňský vítěz tohoto závodu Sete Gibernau, který za Rossim zaostal pouze o 0,035 sekundy. Třetí místo si se ztrátou 0,272 sekundy za vítězným Rossim zabezpečil nakonec třetí Max Biaggi, který odsunul na čtvrté místo Nicky Haydena, tedy továrního jezdce Hondy v jehož boxu byl po kvalifikaci, na rozdíl od jásotu a nadšení u Yamahy, velký smutek.
Pátý skončil v dnešní kvalifikaci třídy MotoGP Colin Edwards, šestý velmi překvapivě Shinya Nakano, který dokonce deset minut před koncem senzačně vedl celkové pořadí kvalifikace. Sedmou pozici si vyjel Marco Melandri před osmým Alexem Barrosem a devátým Lorisem Capirossim, jenž tak uzavře dle nového systému třetí řadu zítřejšího startu.
Čtvrtou řadu vytvoří dvojice jezdců Suzuki - Kenny Roberts a John Hopkins, které doplní Makoto Tamada na motocyklu Honda. Do páté řady se postaví Alex Hofmann, Carlos Checa a Neil Hodgson, do šesté Ruben Xaus, Jeremy McWilliams a Norick Abe. Sedmou řady vytvoří Shane "Shakey" Byrne, Nobuatsu Aoki a překvapivě předposlední Troy Bayliss. Do poslední, osmé řady se postaví osamocený Michele Fabrizio na prototypu stroje Harris WCM.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist