GP Valencie MotoGP - 1. kvalifikace

Tým Repsol Honda získal první dvě místa v úvodní kvalifikaci na finálový závod MotoGP letošní sezóny.

Absolutním úspěchem týmu Repsol Honda se stala první kvalifikace třídy MotoGP, kdy zvítězil Valentino Rossi (1:33,643) a druhý byl Nicky Hayden (+0,291). Na třetím místě se umístnil domácí jezdec Sete Gibernau (+0,562) a na čtvrtém italský jezdec Max Biaggi.
Pátou pozici vybojoval další domácí favorit Carlos Checa, který se tak stal v prvním dnu i nejúspěšnějším jezdcem na stroji Yamaha. Nejlepší motocykl Ducati přivedl do cíle první kvalifikace Ital Loris Capirossi. Sedmou pozici získal japonský pilot Tohru Ukawa před osmým Alexem Barrosem a devátým Troyem Baylissem. Desítku nejlepších uzavřel další z letošních nováčků Makoto Tamada.
Nejlepším jezdcem na stroji Aprilia byl dvanáctý Colin Edwards před třináctý Jeremy McWilliamsem, jenž byl nejlepším z dvojice Protonů. Nejlepší Suzuki měl čtrnáctý Kenny Roberts a nejlepší Kawasaki naopak Garry McCoy, který skončil na devatenáctém místě. Z dvojice jezdců na motocyklech Harris WCM vyjel pouze David Ge Gea, který skončil před Noriyuki Hagou na předposledním místě.
Aktuální výsledky z Valencie naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist