GP Španělska - 250 ccm

Roberto Rolfo po vynikajícím výkonu vítězí v Grand Prix Španělska. Jakub Smrž ze závodu odstoupil, Radomil Rous na 19. místě.

Krátce po odstartování závodu čtvrtlitrů se do čela dostal italský vicemistr světa Roberto Rolfo, který si následně vytvořil mírný náskok, jenž nadále udržoval až do cíle závodu, kterým projel jako vítěz v čase 52:20,145 před druhým Randy De Punietem (8,740).
Velký souboj o třetí místo, doplněný mnoha kontakty, předvedli Australan Anthony West a Španěl Fonsi Nieto. Z bronzového místa se nakonec o 0,221 sekundy radoval domácí reprezentant. Za čtvrtým Westem dokončil závod s obrovskou ztrátou pátý Alex Debon, před šestým Alexem De Angelisem a sedmým Sebastianem Portem. Osmým místem se prezentoval další nováček této třídy Arnaud Vincent. Desítku doplnili překvapivě devátý Gregory Lefort a desátý Naoki Matsudo.
Jedenácté místo v závodě plném pádů zaznamenal Alex Baldolini před dvanáctým Toni Elíasem, který tak potvrdil, že mu to na vodě vůbec nejde. Třináctým jezdcem v cíli, který byl zároveň prvním jezdcem s jedním kolem ztráty, byl francouzský pilot Hugo Marchand, čtrnáctým v cíli byl Johan Stigefelt a patnáctým Taro Sekiguchi.
V závodě havarovalo mnoho jezdců a to i zvučných jmen. Manuel Poggiali havaroval již v prvním kole, Hiroshi Aoyama v kole čtvrtém, Daniel Pedrosa v kole dalším (všichni ze druhého místa). Za této situace se dostal náš Jakub Smrž postupně až na šestnácté místo, ale to bylo dnes jeho maximum. Následoval postupný propad na 21. místo, ze kterého Kuba na konci osmnáctého kola závod vzdal (v tu dobu již s kolem ztráty).
Radomil Rous (-1 kolo) se tak se svým devatenáctým místem v cíli zasloužil o letošní největší úspěch českého jezdce na okruhu, který nám v minulosti přinesl několik nečekaných úspěchů.
V čele šampionátu je po dvou závodech francouzský jezdec Randy De Puniet (40) před druhým Roberto Rolfem (32) a trojicí jezdců s 25. body, kteří se seřadili v pořadí třetí Pedrosa (zásluhou vítězství z Welkomu), čtvrtý Nieto a pátý Porto.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist