GP Španělska - 125 ccm

Marco Simoncelli vítězí v deštivém závodě. Lukáš Pešek havaroval z desátého místa.

V dramatickém, zahajovacím závodě Grand Prix Španělska, který se dle předpovědi meteorologů jel celý za vytrvalého deště, zvítězil italský jezdec Marco Somincelli (47:45,700), který se tak radoval nejen ze svého prvního vítězství v Grand Prix, ale i z vůbec prvního pódia své světové kariéry.
Dokonalý úspěch týmu Rauch Bravo zajistil druhým místem německý jezdec Steve Jenkner (0,760), který během závodu řešil problém se smykem zadního kola, vyjel sice mimo závodní dráhu, vše však naprosto fantasticky ustál a ještě stačil dostihnou ostatní soupeře a až na jednoho je předjet.
Třetí dokončil závod domácí borec Héctor Barbera (7,195), který až do posledních okamžiků bojoval s Jenknerem o druhé místo, výjezd z dráhy jen několik zatáček před cílem ho odsunul na konečné třetí místo.
Na čtvrtém místě dokončil závod Andrea Dovizioso, před pátým Casey Stonerem, jenž se však stal hrdinou závodu, kdy od startu vedl s obrovským náskokem celé jezdecké pole. Svůj náskok si neustále držel v rozmezí 8 - 10 sekund. Přišlo však 21. kolo závodu a s ním snad jediná chyba tohoto mladíka, po které následoval zcela nečekaný a řekněme si i zbytečný pád spojený s následným odsunem na pátou pozici.
Šestý dokončil závod vodním Andrea Ballerini, před Youichi Uiem a Roberto Locatellim. Desítku nejlepších doplnili devátý Pablo Nieto a desátý Mirko Giansanti. Na jedenáctém místě skončil Julian Simon před dvanáctým Simone Corsim a třináctým Fabrizio Laiem. Poslední body si rozdělili čtrnáctý Jordi Carchano a patnáctý Dario Giuseppetti z českého týmu Elit Grand Prix, jehož jednička Thomas Luthi havarovala dvě kola před cílem.
Vynikající závod se smutným koncem zajel náš Lukáš Pešek, který se postupně prodral jezdeckým polem až na desáté místo. Ve stejném kole jako Stoner, dokonce i ve stejné zatáčce, přišel pád a s ním konec nadějím nejen na světové body, ale i na zcela jasné umístnění v Top Ten.
Na čele šampionátu je po dvou závodech Andrea Dovizioso (38) před Steve Jenknerem a Roberto Locatellim (oba 28), čtvrtý je Casey Stoner (27) a pátý dnešní vítěz Marco Simoncelli (25).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist