GP Španělska - 125 ccm

Vítězem závodu nejnižší třídy se stal italský veterán Lucio Cecchinello.

Stejně jako v loňském roce, tak i letos se z vítězství v první evropské Grand Prix radoval jeden z nejzkušenějších jezdců této třídy Lucio Cecchinello z Itálie (41:52,177), který dokázal odvrátit po sérii několika kol ve vedení i útok Steve Jenknera v posledním kole závodu. Na druhém místě dokončil závod již zmíněný německý pilot Jenkner (+0,088), který však zajel doslova fantastický závod. Nejprve nezachytil nástup vedoucí šestičlenné skupiny, ale souborem několika rychlých kol zlikvidoval v 18. kole svou pětisekundovou ztrátu a dotáhl se na čelní skupinu, ve které ihned začal úřadovat. Na začátku posledního kola se dostal až na samé čelo závodu, jenže Cecchinello ho nakonec o první triumf v kariéře připravil.
Třetí místo v dnešním závodě získal Alex de Angelis (+0,378) jenž také odváděl skvělou práci jejíž součástí bylo i propracování na první místo, o které však brzy opětovně přišel. Čtvrté místo získal domácí favorit Daniel Pedrosa, který na pátou pozici odsunul Stefano Peruginiho až v poslední zatáčce závodu.
Již s větším odstupem od vedoucí skupiny dokončil závod na šestém místě týmový kolega vítězného jezdce, australský jezdec Casey Stoner před sedmým Héctorem Barberou a Youichi Uiem. Devátý dokončil závod Andrea Dovizioso před desátým Mirko Giansantim. Jedenácté místo získal po souboji v další početné skupině japonský jezdec Masao Azuma jenž na dvanáctou pozici odsunul dlouho jedenáctého jezdce českého týmu Elit Grand Prix Thomase Lüthiho. Poslední body si rozdělili třináctý Gino Borsoi, čtrnáctý Marco Simoncelli a patnáctý Jorge Lorenzo.
Smutným hrdinou závodu byl bezesporu vítěz kvalifikace Pablo Nieto, který neočekávaně zpomalil v devétém místě z vedoucího místa a zastavil v boxech. Konec závodu tak již sledoval převlečený do civilního oblečení před svými boxy.
Do čela šampionátu se dostal Steve Jenkner (52 bodů) před druhého Dani Pedrosu (46), třetího Cecchinella (46 - rozhoduje Pedrosovo dřívější vítězství - oba mají totiž 25+13+8 bodů). Čtvrté místo patří Andrea Doviziosovi (38) a páté Stefano Peruginimu (36). Český tým Elit Grand Prix drží v podobě Thomase Lüthiho patnácté místo s 11. body.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist