GP Ria - 2. kvalifikace

Barbera zvítězil v kvalifikaci třídy 125 ccm. Pešek klesl na 17. místo, Janáková zůstala předposlední. Kenny Roberts jr. zvítězil v kvalifikaci třídy MotoGP! Ve třídě 250 ccm nejrychlejší Sebastian Porto, Kuba Smrž na 17. místě.

125 ccm:
Stejně jako včera, tak i dnes dominoval na okruhu Nelsona Piqueta v Rio de Janeiro španělský jezdec Héctor Barbera, který se dalším vylepšením rekordu okruhu na 1:57,323 postavil na pozici vítěze kvalifikačních bojů. Na druhém místě skončil Ital Andrea Dovizioso, který dnes za Barberou zaostal o 0,360 sekundy. Třetí místo v kvalifikaci získal Jorge Lorenzo (+0,470), který na čtvrté odsunul Mattiu Pasiniho (+0,600). Páté místo patří australskému továrnímu jezdci KTM Casey Stonerovi, jenž na šesté odsunul Roberto Locatelliho. Sedmý se kvalifikoval Mirko Giansanti, osmý Pablo Nieto, devátý Andrea Ballerini a desátý Youichi Ui.
Náš Lukáš Pešek dnes nedokázal vylepšit svůj včerejší čas a tak se mu počítá včerejších 1:59,073 (dnes 1:59,270). V celkovém pořadí kvalifikace to pak znamenalo pro Peška propad z dvanácté pozice po včerejšku na dnešní sedmnácté místo. Markéta Janáková sice zlepšila svůj včerejší výkon o bezmála dvě sekundy (dnes 2:02,885), na posun ve výsledkové listině to však nestačilo. Janáková odstartuje do zítřejšího závodu z předposlední, 31. pozice.
MotoGP:
Senzace! Američan Kenny Roberts jr. se strojem Suzuki GSV-R dokázal porazit všechny hvězdy MotoGp a po mnoha měsících přinést továrně Suzuki výraznější úspěch, když dnes zvítězil v kvalifikaci na závod třídy MotoGP. Svým posledním ostrým kolem zajel Kenny nový rekord okruhu 1:48,418 a tím získat nejvýhodnější postavení pro start zítřejšího závodu. Na druhém místě se umístil italský jezdec Max Biaggi, který za Američanem zaostal o 0,154 sekundy. Ze třetího místa a tím i z posledního místa v první řadě, se může radovat další z amerických jezdců Nicky Hayden, jenž byl o 0,162 sekundy pomalejší než Roberts.
Na čtvrtém místě skončil nakonec včerejší vítěz Sete Gibernau, který se dnes společně s Davidem De Geou nedokázal zlepšit. Pátý je v kvalifikaci na závod třídy MotoGP domácí borec Alex Barros, který na šesté místo odsunul Lorise Capirossiho se strojem Ducati Desmosedici GP4. Sedmou pozici a tím již třetí řadu, obsadil Makoto Tamada. Až na osmém místě skončil úřadující Mistr Světa Valentino Rossi, pro kterého je Grand Prix Ria prozatím pouze zklamáním. Desítku nejlepších uzavřeli devátý Shinya Nakano a desátý Troy Bayliss.

250 ccm:
Sebastian Porto z Argentiny zvítězil v kvalifikaci na závod třídy 250 ccm, když stejně jako jezdci v ostatních třídách vylepšil kvalifikační rekord okruhu na konečných 1:52,503. Na druhém místě se umístil španělský jezdec Toni Elías, který za Portem zaostal o 0,320 sekundy. Třetím místem se v Riu prezentoval včera nejrychlejší Randy De Puniet, jenž dnes nedokázal zlepši své včerejší maximum. Jeho ztráta tak činí 0,426 sekundy. První řadu doplní Manuel Poggiali (+0,478), který stejně jako De Puniet nedokázal dnes posunout hranici svého maxima. Pátým místem se může chlubit Alex De Angelis, který na šesté místo odsunul Daniela Pedrosu, na sedmé Sylvaina Guintoliho a na osmé Franco Battainiho. Devátý skončil Roberto Rolfo a desátý Fonsi Nieto.
Náš Jakub Smrž dokázal v závěru kvalifikace posunou svůj nejlepší čas blíže k nejrychlejším. Nakonec Kuba postoupil díky času 1:54,992 na sedmnácté místo, ze kterého také zítra odstartuje do sedmého závodu letošní sezóny Grand Prix.

Aktuální výsledky z Ria naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist