GP Qataru - MotoGP

Sete Gibernau se vítězstvím vrátil do hry o titul, Valentino Rossi několikrát chyboval a nakonec vše dovršil pádem.

Valentino Rossi a Max Biaggi potrestáni za nedovolenou úpravu startovní pozice. Trest - 6 sekund ke kvalifikačnímu času. Oba startují z poslední řady.
START: Vynikající start má Carlos Chaca, Rossi také dobře odstartuje a během rovinky do první zatáčky předjede všechny pomalejší jezdce na motocyklech značek Proton, Harris WCM, Aprilia a několik dalších.
1. kolo: Na cílové čáře do čela Gibernau, který zajel první kolo stejně rychle jako Checa. Pořadí v cíli prvního kola: Gibernau, Checa, Xaus, Nakano, Barros, Edwards, Capirossi, na osmém místě již Rossi, dále Bayliss a Hayden.
2. kolo: Baylis provede krátký výlet do trávy, Rossi postupuje na sedmé místo.
3. kolo: Nakano na třetí místo, Gibernau a Checa již 2 sekundy náskok.
4. kolo: Rossi nešetrně posílá Barrose v první zatáčce málem do trávy. Jde však již na čtvrté místo. Odstupuje Nakano, kterému exploduje Kawasaki.
5. kolo: Capirossi do štěrku, ale zvládá to a vrací se do závodu. Gibernau na prvním místě ujíždí Checovi.
6. kolo: Rossi nezvládá výjezd ze zatáčky, dostává se do trávy a havaruje.
7. kolo: Havaroval také Aoki. Edwards dotahuje Checu. Gibernau vede již o 3 sekundy.
9. kolo: Edwards jde na druhé místo. Vede Gibernau o 4 sekundy, druhý jede Edwards a třetí Checa, dále díra 10 sekund díra a Melandri s Xausem, pak díra 4 sekundy a Hayden již s Biaggim. Následuje díra 3 sekundy a Barros, Abe, Hopkins.
11. kolo: Xaus jde před Melandriho. Edwards zajíždí podruhé nový rekord okruhu a pokouší se dotáhnout Gibergaua. Nyní ztrácí 2,246 sekundy. Co na toto týmová režie??? Co by asi řekl Gresini Edwardsovi, kdyby předjel Gibernaua a připravil ho o pět bodů?
12. kolo: Hodgson jede do boxů. Edwards stáhl na Gibernaua další dvě desetiny.
13. kolo: Jeremy McWilliams také ven ze závodu. Dojede alespoň 15 jezdců? Nyní jich je ve hře ještě 16.
14. kolo: Pro poruchu ven ze závodu také Marco Melandri. James Haydon se vrací do MotoGP ziskem minimálně jednoho bodu!!! Jede totiž nyní na posledním, patnáctém místě, 0,5 sekundy za Jamesem Ellisonem. Do boxů i Capirossi. V závodě již pouze 14. jezdců.
15. kolo: Na čele se uklidnil Edwards a jezdí nyní stabilně cca 1,5 sekundy za svým týmovým kolegou Gibernauem.
16. kolo: Největší bitva probíhá o 5. místo, které drží Max Biaggi před dotírající dvojicí jezdců Repsol Hondy.
17. kolo: Barros před Biaggiho. Kromě souboje Biaggi, Barros, Hayden, dále Abe, Hopkins (o osmé místo) a Ellison, Haydon (o 13. místo), je závod totálně roztahaný..
19. kolo: Barros dotahuje Xause, již je mezi nimi pouze 2,5 sek.
20. kolo: Pohroma nejen pro Yamahu pokračuje. Carlos Checa pro poruchu odstupuje ze třetího místa. Toto teplo prostě motocyklům nesvědčí. Ruben Xaus jede prozatím jistě na třetím místě v závodě MotoGP!!! Barros na něj stáhl dalších 0,2 sekundy, ale už to asi nestihne, protože Xaus to pochopil a zajíždí své nejrychlejší kolo závodu.
21. kolo: Nedochází ke změně.
Last Lap: Max Biaggi jde do štěrku, vše ustojí, ale propadá se o jedno místo. Gibernau vítězí a Edwards je druhý. Ohromný úspěch týmu Fausta Gresiniho. Vzpomíná se výrok Valentina Rossiho, který před cestou do Qataru prohlásil, že teprve tento nový okruh ukáže, jak je kdo dobrý jezdec. Ruben Xaus nesmírně šťastný, dokončil závod na třetím místě. V posledním kole ještě došlo k předjetí Ellisona Haydonem.
Pořadí v cíli: 1.- Gibernau, 2.- Edwards (+1,315), 3.- Xaus (+23,844), 4.- Barros, 5.- Hayden, 6.- Biaggi, 7.- Abe, 8.- Hopkins, 9.- Hofmann, 10.- Tamada, 11.- Kagayama, 12.- Haydon, 13.- Ellison
V celkové pořadí se vrátil vítězstvím Sete Gibernau do hry o titul. Nyní má celkem 215 bodů, o 14 méně než vedoucí Rossi. Na třetím místě je Biaggi (168), čtvrtý je Edwards (131) a pátý Barros (128). Šampionát Grand Prix pokračuje již příští týden v malajsijském Sepangu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist