GP Qataru - 250 ccm

Sebastian porto se vítězstvím dostal na druhé místo celkového pořadí. Náš Jakub Smrž v závodě, který nedokončilo bezmála deset jezdců na 17. místě.

Pokud nepočítáme oficiální hosty, fotografy a novináře, tak za doslova tragické divácké účasti se na start závodu třídy 250 ccm postavili oba naši jezdci, kteří budou čelit opět obrovskému teplu, jenž neustále stupňuje svou sílu..
START: Dirk Heidolf startuje z boxů! Elías má problémy a také startuje z boxů!!! Start se povedl Pedrosovi, ale zejména Roberto Rolfo dobře odstartoval.
1. kolo: Havaroval Gregory Leblanc. Pořadí v cíli - Pedrosa, Porto, De Angelis, Aoyama, Nieto, Rolfo, Battaini, De Puniet, Faubel! a desátý West. Jakub Smrž je na 17. místě, Radomil Rous na 26.
2. kolo: Sebas Porto jde na první místo, De Angelis se snaží dojet vedoucí dvojici, která se mezitím utrhla zbytku jezdeckého pole. Rous postoupil na 25. místo.
3. kolo: Porto jede na hranici, dvakrát divoce projíždí zatáčku. Jakub Smrž klesá na 19. pozici.
4. kolo: Toni Elías je po startu z boxů již na 12. místě. Kuba opět propadl, nyní je až na 21. místě.
5. kolo: Randy De Puniet krkolomně havaroval. Pád De Punieta ovšem neposunul o jednu pozici našeho Smrže, kterého předjel další jezdec. Nyní je Kuba stále na 21. místě.
6. kolo: V čele trojice Porto, Pedrosa, De Angelis. Pak díra 12! sekund a Aoyama s Battainim, pak další díra 2 sekundy a Nieto, dále díra 3 sekundy a Rolfo. Další díra 2 sekundy a West, díra 2 sekundy Elías a Debon na desátém místě. Je to hodně roztrhané - dost brzo.
7. kolo: Radomil Rous havaroval, stroj znovu zvedl a pokračoval, na konci kola však zajel do boxů. Jakub Smrž na 20. místě. V závodě již pouze 23 jezdců.
8. kolo: Elías na cílové rovině již na sedmé místo! Kuba Smrž na 22. místo, za ním již pouze Heidolf, který startoval z boxů. Heidolf dokonce ještě i havaroval.
9. kolo: Porto ujíždí svým soupeřům a postupně zůstává na čele osamocen. Kuba předjel Baldoliniho a je na 21. místě. Je ovšem stále předposlední, protože Heidolf zajel po pádu do boxů.
10. kolo: Porto má již 2 sekundy náskok na dvojici Pedrosa - De Angelis.Elías dotahuje šestého Fonsi Nieta. Jezdí o 0,5 sekundy rychlejší kola. Nyní má ztrátu na Nieta 5,645 sekundy.
11. kolo: Pedrosa se nechce vzdát a pokouší se dotáhnout Porta. De Angelis cca 5 metrů za Pedrosou. Jakub Smrž klesl na poslední, 22. místo. Nutno dodat, že ovšem jede ve skupině bojující o 17. místo, na které mu chybí pouze 1,5 sekundy. Zřejmě šetří gumy a vyčkává.
12. kolo: Pedrosa o další desetinku stáhl Porta, De Angelis již nestačí Perdrosovi a vzdává stíhací jízdu za Portem. Nyní na něj má ztrátu 1,6 sekundy. Elías již pouze 3,6 sekundy za Nietem.
13. kolo: Elías řeší problém na své výstroji a ztrácí 3 sekundy. Nyní je za Nietem 6,5 sekundy. Kuba Smrž konečně zaútočil a jde na 20. místo. Body jsou však v tuto chvíli vzdálené již sedm sekund.
14. kolo: Pedrosa stáhl další desetinu. Elías klesá za Westa. Dobrý boj je o čtvrté místo (Aoyama, Battaini). Kuba na 19. místo.
15. kolo: Pedrosa další své nejrychlejší kolo. Tentokrát však stáhl pouze 0,036 sekundy. Elías začíná ztrácet. Jezdí časy na úrovni druhé desítky, do které se ještě může propadnout. Kuba Smrž v tomto kole dokonce o 0,1 sekundy rychlejší než Elías.
16. kolo: Pedrosa další své nejrychlejší kolo, Porto však ještě o 0,1 sekundy rychleji.
18. kolo: Alex De Angelis má poruchu a pomalu vyjíždí mimo dráhu.
19. kolo: Mimo hru je již i Anthony West, který skončil ze sedmého místa.
Last Lap kolo: Aoyama si měmí pozici s Battainim, vše rozhoduje chyba Battainiho v poslední zatáčce. Vítězí Porto před Pedrosou a Aoyamou. Náš Jakub Smrž skončil na 17. místě, pouze 1,8 sekundy od 15. místa. Škoda těch prvních kol, mohlo to být lepší, dnes to na body mohlo být. Ztráta Kuby na Porta byla v cíli ovšem propastných 1:54,871 minuty.
Pořadí v cíli:1.- Porto, 2.- Pedrosa (+1,614), 3.- Aoyama (+43,312), 4.- Battaini, 5.- Nieto, 6.- Elías, 7.- Rolfo, 8.- Debon, 9.- Marchand, 10.- Olive, 11.- Guintoli, 12.- Nigon, 13.- Sekiguchi, 14.- Stigefelt, 15.- De Gea.
V celkovém pořadí vede nadále Daniel Pedrosa (254 bodů), druhý je nyní Sebas Porto (211) a třetí De Puniet (187). Čtvrtý Elías se 152. body.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist