GP Pacifiku - sobota

Daniel Pedrosa, Toni Elías a Max Biaggi nejlepšími v kvalifikaci na zítřejší závod. Z našich nejlepší Pešek před Smržem, Huleš předposlední.

125 ccm:
S velkým náskokem (0,822 sec.) se z vítězství v kvalifikaci na Grand Prix Pacifiku v japonském Motegi raduje Daniel Pedrosa, který svým kolem 1:57,736 vytvořil zároveň i nové nejrychlejší kolo kvalifikace. Na druhém místě se umístnil italský jezdec Stefano Perugini a na třetím naopak španělský jezdec Jorge Lorenzo, který začíná oživovat z počátku sezóny vadnoucí stroj Derbi. Čtvrté místo získal Héctor Baebera před pátým Andrea Doviziosem, který jako jediný z nejlepší pětice jezdců nedokázal zlepšit svůj včerejší čas. Šesté místo patří Pablo Nietovi před sedmým Lucio Cecchinellem. Osmé místo a tím i poslední pozice ve druhé řadě, patří Alexu De Angelisovi, jenž doplatil stejně jako Dovizioso na neschopnost zlepšit svůj včerejší čas. Desítku nejlepších doplnili překvapivě devátý Stefano Bianco a desátý Casey Stoner.
MotoGP:
Max Biaggi dokázal svým posledním kolem zajet nejen nový traťový rekord, ale především zvítězit v kvalifikaci na další závod Grand Prix. Na druhém místě se umístnil domácí pilot Makoto Tamada, který v závěru podlehl právě a pouze soustředěnému útoku Maxe Biaggiho. Třetí místo v kvalifikaci získal Valentino Rossi před čtvrtým Sete Gibernauem. Páté místo a tím i prozatímní nejlepší startovní pozice patří americkému jezdci Nicky Haydenovi, který šokoval deset minut před koncem kvalifikace, když se dvakrát na krátkou dobu podíval na samotný vrchol celého pole jezdců. Až na šestém místě je první stroj, který nemá ve svém názvu slovo Honda. Tímto strojem se stala italská Ducati v rukou Lorise Capirossiho, jenž se dokázal propracovat po svém pádu v úvodu kvalifikace. Sedmou pozici získal Carlos Checa na nejlepším motocyklu značky Yamaha. Osmý dokončil kvalifikaci Alex Barros před devátým Marco Melandrim, který sledoval závěr kvalifikace z boxové komunikace. Melandriho doplní ve třetí řadě ještě Troy Bayliss a dvojice domácích jezdců Tohru Ukawa a Shinya Nakano. Nejlepší stroj Aprilia odstartuje ze třináctého místa (Colin Edwards II.), nejlepší stroj Suzuki ze čtrnáctého místa (Akira Ryo), nejlepší Proton KR z místa sedmnáctého (Jeremy McWilliams), nejlepší Kawasaki z 21. místa (Garry McCoy) a nejlepší Harris WCM z 24. místa. Tamaki Serizawa se strojem Moriwaki Dream 211 V Fighter bude startovat z 23. pozice.
250 ccm:
Z Pole Position pro start závodu čtvrtlitrů se muže radovat Toni Elías, který vítězstvím v kvalifikaci potvrdil, že se mu na tomto okruhu daří. Pozici v boji o vítězství usnadnili Elíasovi především dva pády, když včerejší vítěz Randy de Puniet havaroval hned na začátku kvalifikace, těsně za polovinou kvalifikace havaroval i domácí borec a velký favorit na jedno z pódiových umístnění Yuki Kagayama. Na druhém místě celkového hodnocení kvalifikace se tak umístnil dosti překvapivě Franco Battaini, který dokázal na třetí místo odsunou Randy De Punieta, jenž kvůli již zmíněnému pádu sledoval celou kvalifikaci z prostorů zdravotního střediska. Čtvrté místo si zajistil Sebastian Porto na dnes nejlepším stroji Honda. Pátou pozici vybojoval Sylvain Guintoli před šestým Hiroshi Aoyamou, který se stal nejlepším jezdcem kvalifikace startujícím s divokou kartou. Ze sedmého místa odstartuje do boje o světový titul Manuel Poggiali. Osmý skončil Naoki Matsudo, který dokázal se svou slaboučkou Yamahou vyprodukovat další z motocyklových zázraků. Deváté místo obsadil další z "kartařů" Tomoyoshi Koyama. Desítku nejlepších uzavřel po pádu Yuki Takahashi, který v Motegi představil zcela nový stroj Honda pro sezónu Grand Prix 2004.
Z našich jezdců se nejlépe umístnil Lukáš Pešek, který svým posledním kolem dokázal překonat do té doby z našich nejlepšího Kubu Smrže o pouhých 0,009 sekundy. Lukáš Pešek tak skončil na 25. místě. Jakub Smrž zlepšil velmi rychle svůj včerejší výkon a nakonec se z celkovým zlepšením o 2,316 sekundy umístnil na 26. místě. Nejhůře z našich dnes skončil Jaroslav Huleš, který jezdil o dvě sekundy pomaleji než Pešek se Smržem. Nakonec Jarda nedokázal zlepšit svůj páteční výkon a odstartuje tak do závodu z předposledního, 29. místa. Aktuální výsledky z Motegi naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist