GP MotoGP - závod

Po vítězství v Estorilu si Valentino Rossi opět zvýšil svůj náskok na čele celkového pořadí šampionátu třídy MotoGP.

Z vítězství v poměrně nudném závodě se radoval Valentino Rossi (48:48,005), který se dostal přes vedoucího Maxe Biaggiho ne začátku 13. kola, když využil nejen vyšší Top Speed, ale i lepšího brždění do první zatáčky. Druhý dokončil dnes závod Max Biaggi (2,094). Souboj o třetí místo vyhrál Loris Capirossi (5,254), který překonal Sete Gibernaua až na cílové čáře. Na zklamaného Gibernaua tak zbylo až čtvrté místo.
S další ztrátou si pro páté místo dojel japonský jezdec Tohru Ukawa před Troyem Baylissem a Marco Melandrim. Na dalších místech se zřejmě nejvíce bojovalo a to i přestože se tomuto souboji kamery portugalské televize nevěnovali. Osmý tedy dojel Olivier Jacque před devátým Nicky Haydenem. Desítku nejlepších uzavřel Makoto Tamada, který v závěru dokázal porazit a na jedenácté místo odsunout Alexe Barrose. Dvanáctý dojel Shinya Nakano před třináctým Olivierem Jacquem. Poslední body sebrali jezdci Aprilie, když Colin Edwards dojel čtrnáctý a Noriyuki Haga patnáctý.
Nejlepší Suzuki dojela na 17. místě (Roberts) a nejlepší Proton na místě devatenáctém (McWilliams). Nejlepší Kawasaki dojela na 21. místě (Pitt) a jediný Harris WCM ihned za Pittem (De Gea - Chris Burns po pádech opět do závodu nenastoupil).
Zajímavostí závodu, ale i potvrzením o slabší úrovni tohoto podniku, je zjištění, že jediným jezdcem, který závod nedokončil, byl Garry McCoy, který pro mě zcela nepochopitelně zajel v době mávání cílovou vlajkou do boxů (zřejmě se mu lépe spí, když může říci, že závod nedokončil, než když říká, že byl s jedním kolem poslední).
V čele šampionátu si zvýšil svůj náskok Valentino Rossi (237 bodů) před druhým Sete Gibernauem (191). Třetí je s další ztrátou Max Biaggi (161), čtvrtý Loris Capirossi (113) a pátý Troy Bayliss (106).
Šampionát Grand Prix nyní pokračuje čtyřmi závody za oceánem, když ten první se jede již za čtrnáct dní v brazilském Riu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist