GP MotoGP - 1. kvalifikace

Valentino Rossi potvrdil vedoucí postavení a zvítězil v první kvalifikaci.

Valentino Rossi potvrdil svou vedoucí pozici, když dokázal zvítězit v první kvalifikaci na závody Grand Prix třídy MotoGP. Jedno kolo na estorilském okruhu zajel za 1:39:391 čímž vytvořil nový kvalifikační rekord této třídy. Na druhém místě se trochu překvapivě umístnil francouzský jezdec Olivier Jacque (+0,289), který na další pozice odsunul třetího Maxe Biaggiho a čtvrtého Tohru Ukawu.
Dlouho vedoucí Sete Gibernau skončil dnes na pátém místě, před šestým Carlosem Checou, jehož stroj Yamaha YZR M1 byl dnes také ze všech nejrychlejší v měření maximální rychlosti na skoro kilometrové rovince estorilského okruhu (318,9). Sedmé místo patřilo pro lepšího z dvojice italské Ducati, když jim byl Loris Capirossi. Jako blesk skočil na osmou pozici belfastský Jeremy McWilliams, když v porovnání s ostatními jezdci první desítky ztrácel Jezzův stroj na rovince až více jak 20 km/h. Deváté místo patřilo americkému jezdci Nicky Haydenovi před desátým Kenny Robertsem.
Nejlepší jezdec na stroji Aprilia byl na jedenáctém místě Colin Edwards, naopak nejlepším jezdcem na stroji Kawasaki byl Garry McCoy, který skončil však až na 18. místě. Poslední dvě místa výsledkové listiny patří dvojici Cliffordových jezdců, kteří se představili s novým čtyřtaktem Harris WCM. Lepší z dvojice jezdců týmu WCM byl Španěl David De Gea. Aktuální výsledky z Estorilu naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist