GP MotoGP - 1. kvalifikace

Valentino Rossi vítězí v první kvalifikaci na Grand Prix Catalunye.

Valentino Rossi zvítězil v úvodní kvalifikaci pro závod třídy MotoGP, když během svého dnešního snažení zajel nový rekord okruhu v Montmelo 1:43,927, což je o 0,6 sekundy rychleji než dosavadní kvalifikační rekord Maxe Biaggiho z loňského roku.
Klasicky svou poslední minutou se na druhé místo dostal Loris Capirossi (+0,406), který těžil z maximální rychlosti svého stroje Ducati Desmosedici. Domácí Sete Gibernau si dnes připisuje třetí místo, když za Rossim zaostal o 0,439 sekundy. Opět nejlepším jezdcem na stroji Yamaha se stal čtvrtý Shinya Nakano, který se již velmi těší na nové díly pro svůj stroj, které doposavad využívají pouze Alex Barros a Carlos Checa.
Překvapení mugellského závodu - Japonec Makoto Tamada se dostává do velice dobré formy, což potvrdil dnes svým pátým místem, když dlouhou dobu figuroval dokonce na třetím místě. Pro šestou pozici si dnes dojel Říman Max Biaggi před sedmým Colinem Edwardsem, který potvrdil tímto umístněním dobrou připravenost na nedělní závod i to, že třetí místo z ranního tréninku nebylo náhodné.
Osmou pozici získal Alex Barros před devátým Tohru Ukawou a desátým Olivierem Jacquem.
Jedenácté místo získal jediný jezdec továrny Suzuki John Hopkins (Kenny Roberts nestartuje z důvodu zranění, které si způsobil v Mugellu), dvanáctý dnes skončil Carlos Checa, který se stále hledá, třináctý Troy Bayliss a čtrnáctý Marco Melandri.
Nejlepší stroj kawasaki dovedl do cíle úvodní kvalifikace opět jezdec startující s divokou kartou, když tuto šanci dostal tentokrát Akira Yanagawa.
Tradičně nejpomalejší motocykly představil tým Proton KR, když nejlepší z dvojice McWilliams-Aoki byl belfastský Jeremy McWilliams na 19. místě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist