GP MotoGP - 1. kvalifikace

Loris Capirossi vítězí v úvodní kvalifikaci třídy MotoGP a zároveň si připisuje nový rekord v dosažené maximální rychlosti!

Loris Capirossi se stal vítězem úvodní kvalifikace (1:51,594) na pátý závod letošní sezóny v nejprestižnější třídě MotoGP. Své nejrychlejší kolo si načasoval až na absolutní závěr, když cílem tohoto nejrychlejšího kola projížděl již po vypršení hodinové kvalifikace. Capirex tak odsunul na druhé místo dlouho vedoucího Valentina Rossiho a to o pouhých 0,014 sekundy! Třetí místo v úvodní kvalifikaci zbylo na dalšího z domácích jezdců Maxe Biaggiho (+0,067).
Čtvrté místo dnes obsadil Sete Gibernau před pátým Carlosem Checou, šestým Alexem Barrosem a sedmým Shinyou Nakanem. Čtveřici strojů Yamaha uzavírá mladý Marco Melandri, který byl dnes na osmém místě. Desáté místo získal solidní Makoto Tamada před desátým Colinem Edwardsem.
Dnes také padnul nový oficiální, rychlostní rekord závodů Grand Prix, když nejprve loňské maximum Tohru Ukawy překonali ve volném tréninku Loris Capirossi a Noriyuki Haga, ale Capirossi ke svému rannímu výkonu ještě desetinky přidal v odpolední kvalifikaci a tak je nyní hodnota maximální rychlosti na čísle 328,9 km/h! Majitelem tohoto rekordu je samozřejmě Loris Capirossi a pozici druhého nejrychlejšího muže naší planety na motocyklu Grand Prix je australský jezdec Troy Bayliss, který na stejném stroji jako Capirossi, tedy na stroji Ducati Desmosedici, dokázal zajet Top Speed 326,2 km/h.
Výsledky kvalifikace budou za několik okanžiků v sekci VÝSLEDKY

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist