GP Malajsie - pátek

Daniel Pedrosa, Toni Elías a Valentino Rossi se radovali z vítězství v úvodní kvalifikaci. Naši jezdci na konci druhé desítky.

125 ccm:
Daniel Pedrosa se nakonec radoval z vítězství v první kvalifikaci na Grand Prix Malajsie na okruhu Sepang. Stejně jako Pedrosa, tak i další jezdci provizorní první řady se radovali ze svých nejlepších časů až v posledních sekundách kvalifikace, když na druhé místo postoupil Mirko Giansanti, který na třetí odsunul Masao Azumu a na čtvrté Andrea Doviziosu.
Z pátého místa se radoval Steve Jenkner, který si chvilku užíval i pocit z vedení v kvalifikaci. Velice dobrého výsledku dosáhl Mika Kallio, který skončil šestý, před sedmým Arnaudem Vincentem a osmým Alexem De Angelisem. Devátý dnes skončil Jorge Lorenzo a desátý Youichi Ui.
Thomas Lüthi, jezdec českého týmu Elit Grand Prix, skončil na 17. místě.
250 ccm:
Manuel Poggiali a Toni Elías svedli bitvu o vítězství v první kvalifikaci na závod třídy 250 ccm. Z vítězství se nakonec radoval španělský jezdec Antonio Elías, který nadělil druhému Poggialimu ze San Marina neuvěřitelných 0,925 sekundy. Třetí skončil Randy De Puniet před čtvrtým Sebastianem Portem.
Pátý skončil Fonsi Nieto, šestý Franco Battaini, sedmý Roberto Rolfo a osmý Naoki Matsudo. Desítku nejlepších doplnili devátý Sylvain Guintoli a desátý Hugo Marchand.
Z našich jezdců byl rychlejší osmnáctý Lukáš Pešek před devatenáctým Jaroslavem Hulešem (o 0,099 sec.) na uzdraveném stroji českého týmu Elit Grand Prix.
MotoGP:
Valentino Rossi vykročil rázně za světovým titulem, který se od tohoto jezdce očekává již v neděli. Své kroky soustředil na dnešní vítězství v první kvalifikaci, kterou získal před Makoto Tamadou, Maxem Biaggim a Lorisem Capirossim. Pátou pozici vybojoval Tohru Ukawa před šestým Sete Gibernauem a sedmým Nicky Haydenem. Osmý dokončil kvalifikaci Carlos Checa, který jako mnoho dalších jezdců během kvalifikace havaroval. Překvapivě devátý skončil Kenny Roberts na stroji Suzuki GSV-R. Do desítky nejlepších se ještě vešel Shinya Nakano.
Nejlepší Aprilii přivedl na třináctém místě Noriyuki Haga, nejlepší Proton na 16. místě Jeremy McWilliams, nejlepší Kawasaki na 19. místě Andrew Pitt a nejlepší Harris WCM opět David De Gea, který skončil na 22. místě. Aktuální výsledky ze Sepangu naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist