GP Malajsie MotoGP

Valentino Rossi se po vítězství v Sepangu stal popáté Mistrem Světa.

Valentino Rossi se dva závody před koncem sezóny raduje ze svého pátého titulu Mistra Světa, když dnes za 43:41,457 minuty zvítězil v Grand Prix Malajsie třídy MotoGP.
Rossi šel do vedení přes dobře odstartujícího Sete Gibernaua v osmém kole a již své vedení nepustil nikomu jinému. Za vítězným Rossim projel jako druhý právě Sete Gibnernau (+2,042), jenž si prvních osm kol užíval pocitu lídra závodu. Na třetím místě dokončil závod Max Biaggi (+7,644).
Souboj o čtvrté místo nakonec získal americký jezdec Nicky Hayden, který se vypořádal nejen z počátku druhým Carlosem Checou, ale i se zkušeným Lorisem Capirossim. Checa projel cílem tedy pátý a Loris Capirossi s další ztrátou šestý. V závěru závodu získal sedmé místo Tohru Ukawa, který tak odsunul na osmé místo svého krajana Shinyu Nakana. Na deváté místo díky předjetí japonskými jezdci klesl Troy Bayliss, který tak bude mít v posledních závodech velké starosti s udržením pozice nejlepšího nováčka, když mezi ním a druhým Haydenem je po dnešním závodě rozdíl pouhých pět bodů. Desítku nejlepších dnes uzavřel další z japonských jezdců Makoto Tamada.
Na jedenáctém místě dojel Marco Melandri před dvanáctým Noriyuki Hagou a třináctým Colinem Edwardsem II. Osamělý závod jel dnes čtrnáctý Kenny Roberts. Poslední bod získal patnáctým místem loňský vítěz z Malajsie, brazilský jezdec Alex Barros, který však po havárii ve druhé zatáčce závodu předvedl vynikající jízdu s časy na hranici jezdců okolo sedmého místa.
Nejlepší stroj Kawasaki dnes přivedl do cíle na šestnáctém místě Andrew Pitt před nejlepším strojem Proton KR, který na sedmnáctém místě přivedl do cíle dnes slavící Jeremy McWilliams (100. závodů v nejprestižnější třídě). Stroje Harris WCM dnes cíl závodu neviděly, když oba jezdci skončili předčasně v boxech, kde se po "ulitém" startu například Chris Burns objevil dvakrát.
V celkovém pořadí tedy slaví letošní vítězství Valentino Rossi (307), který má dva závody před koncem náskok na druhého Sete Gibernaua (244) 63 bodů. Třetí je v celkové klasifikaci Max Biaggi (215), čtvrtý Loris Capirossi (141) a pátý Troy Bayliss (119).
Šampionát Grand Prix pokračuje již příští neděli, kdy se jede předposlední závod letošní sezóny na australském a především hodně oblíbeném okruhu Phillip Island. Aktuální výsledky ze Sepangu naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist