GP JAR - 2. kvalifikace

Druhá kvalifikace na okruhu Welkom určila pořadí pro zítřejší starty všech závodů. Jaroslav Huleš po ranním pádu pro zranění mimo hru.

125 ccm:
Vítězem kvalifikace na druhý závod Mistrovství Světa třídy 125 ccm se stal japonský jezdec Youichi Ui, který časem 1:40,834 odsunul na druhé místo španělského jezdce Pablo Nieta (+0,074) a na třetí italského mladíka Andrea Doviziosu (+0,615). Čtvrté místo patří Alexu de Angelisu před pátým Stefano Peruginim a šestým Steve Jenknerovi. Sedmé místo obsadil Daniel Pedrosa, osmé Mika Kallio, deváté Mirko Giansanti a desítku nejlepších uzavřel maďarský jezdec Gábor Talmacsi.
Český tým Elit Grand Prix získal zásluhou švýcarského jezdce Thomase Lüthiho 22. místo (+2,209)
MotoGP:
Na památku Daijira Kata se nesla kvalifikace třídy MotoGP ve znamení čísla 74, které měla většina jezdců na svých kapotážích a nejvíce zabral kvůli svému zesnulému týmovému kolegovi Sete Gibernau, který se časem 1:33,174 stal vítězem kvalifikace. Na druhém místě skončil Mistr Světa Valentino Rosii (0,196), na třetím Max Biaggi (+0,212) a stíhací trojici italských jezdců uzavřel Loris Capirossi (+0,234).
Na dalších pozicích se seřadili Shinya Nakano, Tohru Ukawa, Carlos Checa, Colin Edwards, Troy Bayliss a desítku nejlepších uzavřel Alex Barros.
250 ccm:
Vítězem klasifikace třídy 250 ccm se stal francouzský jezdec Randy de Puniet, který jedno kolo dokázal zajet za 1:36,247. Porazil tak a na další místa tím odsunul Manuela Poggialiho (+0,097), Franco Battainiho (+0,276) a čtvrtého Fonsi Nieta (+0,523). Páté místo obsadil Sebastian Porto, šesté Toni Elías, sedmé Anthony West, osmé Roberto Rolfo, deváté Naoki Matsudo a desáté Héctor Barbera.
Náš Jakub Smrž dokázal dobře zabojovat a do zítřejšího závodu tak odstartuje z nadějného 16. místa (+2,110). Jaroslav Huleš po ošklivém pádu z ranního tréninku do druhé kvalifikace vůbec nezasáhl, přesto mu patří po včerejším výkonu 23. pozice pro zítřejší start, ale zda se ho kvůli zranění zúčastní je momentálně takříkajíc ve hvězdách.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist