GP Itálie - 2. kvalifikace MotoGP

Sete Gibernau sice dnes nedokázal jet rychleji než včera, přesto se raduje z Pole Position pro zítřejší závod.

I když nedokázal navázat na svůj včerejší rekordní čas, přesto se nakonec Sete Gibernau radoval z Pole Position pro start zítřejšího závodu třídy MotoGP. Na pozici pro druhého nejrychlejšího jezdce se zítra postaví americký mladík Nicky Hayden, který dnes za časem Sete Gibernaua zaostal ve svém posledním kole o 0,369. Hayden tak o pouhých 0,004 sekundy odsunul na třetí místo domácího Mistra Světa Valentina Rossiho.
Čtvrtým mužem kvalifikace, které byla na 20 minut přerušena po havárii Kurtise Robertse, kterému vzplanul motocykl, se stal druhý z jezdců týmu Repsol Honda, tedy brazilský pilot Alex Barros. Na pátém místě se umístil domácí mladík Marco Melandri, který odsunul na šestou pozici zkušenějšího krajana Maxe Biaggiho. Sedmým místem se prezentoval japonský jezdec Makoto Tamada, který na osmou pozici odsunul dalšího z domácích jezdců - Lorise Capirossiho na motocyklu Ducati Desmosedici. Devátý čas zajel Kenny Roberts, jenž stále lépe a lépe učí motocykl Suzuki jezdit. Desáté místo obsadil Shinya Nakano na motocyklu Kawasaki, pro kterého je to další z dobrých kvalifikačních výsledků po svém přestupu k zeleným strojům.
Opět doplním i nejlepší pozice ostatních výrobců. Na stroji Aprilia byl stejně jako na začátku sezóny rychlejší Shane Byrne, který dnes obsadil 17. pozici. Nejlepší Proton KR V5 byl opět v rukou Nobuatsu Aokiho, jenž dokončil kvalifikaci na 20. místě. 22. byl Andrew Pitt na motocyklu Moriwaki MD 211VF, zatímco jediným jezdcem Petera Clifforda, který se kvalifikoval do závodu, byl s motocyklem Harris WCM na 23. pozici Michele Fabrizio.

Aktuální výsledky z Mugella naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist