GP Itálie - 2. kvalifikace 125

Steve Jenkner poprvé v kariéře na Pole Position. Náš Lukáš Pešek odstartuje z velmi nadějného, třináctého místa.

Německý jezdec Steve Jenkner vytvořil časem 1:58,575 nový kvalifikační rekord okruhu Mugello a po právu se raduje ze svého prvního Pole Position v kariéře jezdce Grand Prix, která trvá již 110 závodů (nyní startuje ve 111. podniku). Se ztrátou 0,302 sekundy se na druhém místě umístil tovární jezdec KTM Casey Stoner, který na třetí místo odsunul nejrychlejšího domácího jezdce, kterým se trochu nečekaně stal Mattia Passini. Čtvrtou pozici a tím i právo postavit se do první řady, získal Andrea Dovizioso.
Páté místo získal v kvalifikaci na čtvrtý závod letošního Mistrovství Světa další domácí jezdec Roberto Locatelli. Šestý byl svým posledním kolem Mika Kallio, který vodí stejně jako Stoner tovární stroj KTM. Sedmou pozici vybojoval, či chcete li na sedmou pozici se propadl, včerejší vítěz Héctor Barbera, kterého následuje na osmém místě Jorge Lorenzo. Deváté místo si připsal francouzský mladík Mike Di Meglio, zatímco desítku nejrychlejších uzavřel Fabrizio Lai na stroji Gilera.
Náš Lukáš Pešek opět předvedl velmi výborný výkon, který gradoval jízdou ve společnosti obou jezdců KTM. Jízda za Kalliem a Stonerem vynesla pražskému jezdci čas 1:59,618 a tím i se ztrátou pouhých 1,043 sekundy celkové 13. místo.
Jezdci česko-švýcarského týmu Elit Grand Prix Racing vybojovali dvacátou (Thomas Lüthi) a až 34. pozici (Dario Giuseppetti).

Aktuální výsledky z Mugella naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist