GP Francie - 2. kvalifikace

Na okruhu Bugatti u francouzského Le Mans proběhla dnes odpoledne druhá kvalifikace na Grand Prix Polini de France.

125 ccm:
Andrea Dovizioso se s časem 1:42,608 stal nejrychlejším i ve druhé kvalifikaci a po právu tak získal Pole Position pro zítřejší závod. I když se dnes nedokázal zlepšit, bude stát na místě pro druhého jezdce španělský pilot Jorge Lorenzo, kterému se počítá včerejších 1:42,990. Třetím jezdcem se stal Héctor Barbera, za kterého se až zásluhou posledního kole dostal italský jezdec Roberto Locatelli. Na pátém místě se v kvalifikaci umístil Mirko Giansanti, jenž na šesté odsunul Steve Jenknera a na sedmé nestárnoucího Youichi Uie. Druhou řadu, kterou v prvních třech pozicích tvoří velmi zkušení jezdci, doplní mladík Mike DiMeglio, jenž nejenže opět využil kvality svého stroje Aprilia, ale tentokrát mu pomohla i dokonalá znalost domácího prostředí. Desítku nejlepších doplní devátý Marco Simoncelli a desátý Pablo Nieto.
Náš Lukáš Pešek využil jízdy v blízkosti Héctora Barbery a dokázal zlepšit svůj čas na 1:44,877, který mu v konečném zúčtování kvalifikace přinesl 21. místo. Elit Grand Prix Racing Team má své jezdce na 14. (Lüthi) a 26. místě (Giuseppetti).
MotoGP:
V kvalifikaci, která byla po necelých deseti minutách přerušena kvůli oleji na trati po explozi motoru Kawasaki Ninja ZX-RR Alexe Hofmanna (po restartu explodoval Hofmannovi i motor na druhém stroji), zvítězil španělský jezdec Sete Gibernau, který dokázal jedno kolo zajet za 1:33,425 minuty. Na druhém místě se po vynikajícím výkonu umístil další španělský jezdec Carlos Checa, jenž na vítěze ztratil 0,150 sekundy. Jako poslední se do závodu z první řady vydá italský jezdec Max Biaggi, který zaostal o dalších 0,004 sekundy. Ze čtvrtého místa odstartuje Mistr Světa Valentino Rossi, který odsunul na pátou pozici včerejšího vítěze Colina Edwardse. Šestý se v kvalifikaci umístil další Ital, kterým je Marco Melandri. Sedmou pozici a tím již třetí řadu, vybojoval americký pilot Nicky Hayden, jenž se sice dnes nedokázal zlepšit, ale přesto odsunul na osmé místo Makoto Tamadu s Hondou a na deváté Lorise Capirossiho na stroji Ducati. Desítku nejlepších uzavřel Australan Troy Bayliss.
Nejlepším motocyklem Suzuki se stal stroj Kennyho Robertse jr., jenž skončil jen jedno místo za dvanáctým Shinyou Nakanem na nejlepší Kawasaki. Nejvýše postavená Aprilia bude na osmnáctém místě, když v jejím sedle bude sedět Jeremy McWilliams. Proton KR bude s Nobuatsu Aokim startovat z dvacáté pozice a Harris WCM s Michele Fabriziem z pozice označené číslicí 23.
250 ccm:
Strhujícím soubojem mezi Pedrosou, Portem a De Punietem vrcholil druhý kvalifikační den na okruhu Bugatti u francouzského města Le Mans. Největší štěstí se nakonec usmálo na španělského jezdce Daniela Pedrosu, který časem 1:37,123 nejenže vytvořil nový kvalifikační rekord, ale také získal pole Position pro start zítřejšího závodu. Jako druhý se dnes umístil domácí jezdec Randy De Puniet, který za Pedrosou zaostal o 0,284 sekundy. Včerejší vítěz Sebastian Porto odstartuje nakonec ze třetího místa (0,313), zatímco ze čtvrtého Manuel Poggiali (0,884) ze San Marina. Pátou pozici vybojoval Toni Elías, šestou Franco Battaini a sedmou Fonsi Nieto. Osmé místo, poslední ve druhé řadě, získal Roberto Rolfo, který na deváté místo odsunul Hiroshi Aoyamu a na desáté Alexe De Angelise.
Jakub Smrž sice vylepšil svůj včerejší čas o 0,3 sekundy, přesto však klesl ve výsledkové listině na 18. místo, zatímco Radomil Rous své zlepšení o více jak sekundu využil k postupu o jednu příčku, když mu nyní patří 27. místo. Aktuální výsledky z Le Mans naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist