GP Catalunye - 250 ccm

Randy De Puniet získal letos první vítězství, Jakub Smrž naopak další bod za patnácté místo.

Randy De Puniet zvítězil po strhující bitvě s Dani Pedrosou, která vrcholila v posledním kole. Nakonec se mohl francouzský jezdec po 41:29,955 minuty radovat, když porazil Daniela Pedrosu o pouhých 0,109 sekundy. Ze třetí pozice v závodě čtvrtlitrů byl po dojezdu velice spokojený další domácí borec, kterým je Toni Elías (+9,521).
Na čtvrtém místě dokončil již s více jak dvacetisekundovou ztrátou Sebastian Porto, za kterým dokončil závod na pátém místě s další obrovskou ztrátou domácí Fonsi Nieto. Šestý dojel Hiroshi Aoyama, sedmý Sylvain Guintoli, osmý Alex Debon a do desítky se ještě vešli devátý Anthony West a desátý Franco Battaini.
Pět bodů za jedenácté místo získal Eric Battaile, čtyři za dvanácté Alex Baldolini a tři za třinácté Chaz Davies. Čtrnáctý dokončil závod Naoki Matsudo.
Na patnáctém místě dokončil tento závod náš Jakub Smrž (+57,366), který špatně odstartoval a když k tomu přidal i špatný průjezd prvním kolem, bylo z toho až předposlední, 27. místo v cíli tohoto úvodního kola. Během dvou kol se sice Kuba propracoval na 22. místo, ale to se na dlouhou dobu zdálo i místem, na kterém by mohl dokončit závod, zvláště pak, když na čas pod 1:50 na kolo se Kuba dokázal během závodu dostat pouze třikrát. V době mezi 13. a 15. kolem však havarovalo pět jezdců, mezi kterými byli nejen Alex De Angelis, ale po chybě Manuela Poggialiho to odnesl i Roberto Rolfo. Kuba se dostal rázem na 16. pozici, ze které zaútočil na jezdce před svým strojem. Celkem lehce zlikvidoval skoro čtyřsekundovou ztrátu na Héctora Faubela, jehož tři kola před cílem i předjel. Cílem závodu pak projížděl pouze 0,471 sekundy za čtrnáctým Matsudem.
Jihočeskému jezdci gratulujeme k zisku dalšího důležitého bodu.
V celkovém pořadí nadále vede Randy De Puniet, který zásluhou svého letošního prvního vítězství získal již 98 bodů. Druhý je nyní Daniel Pedrosa (90) a třetí Sebastian Porto (63). Náš Jakub Smrž (6) je na 21. místě.

Aktuální výsledky z Catalunye naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist