GP Catalunye - 125 ccm

Héctor Barbera zvítězil v závodě třídy 125 ccm. Lukáš Pešek opět nezvládl start a propadl se. Cíl závodu nakonec neviděl, když stop mu vystavilo poslední kolo.

Domácí jezdec Héctor Barbera se radoval z vítězství v zahajovacím závodě Grand Prix Catalunye, když po velmi špatném prvním kole dokázal nejprve zlikvidovat pětisekundovou ztrátu na vedoucí skupinu, ve které si později počínal velmi výborně a po zásluze za 41:17,986 minut zvítězil. Na druhé místo se posledním kolem dokázal dostat italský jezdec Andrea Dovizioso (+0,016), který tak odsunul na třetí pozici Pablo Nieta (+0,342), jenž stejně jako vítězný Barbera dotahoval po špatném startu vedoucí skupinku.
Na čtvrtém místě dokončil závod australský tovární jezdec KTM Casey Stoner, který na páté místo odsunul vítěze kvalifikace Jorge Lorenza na tovární Derbi. Šestý dokončil závod Alvaro Bautista, který tak doplnil čtveřici španělských jezdců v první šestce.
Sedmé místo vybojoval Ital Marco Simoncelli, který jel dlouho ve vedoucí skupině, ale v závěru již i vlastními chybami propadl mírně zpět. Osmou pozici vybojoval mladý Mike Di Meglio, který dokončil závod před devátým Mikou Kalliem, desátým Mirko Giansantim a jedenáctým Mattia Pasinim. Na dvanácté místo propadl po výborném startu a úvodních kolech Steve Jenkner, třináctý dokončil závod Gioele Pellino, čtrnáctý Julian Simon a patnáctý Angel Rodriguez, pro kterého to jsou první body po dlouhé době.
Náš Lukáš Pešek opět propadl při startovním manévru. Do první zatáčky najížděl až někde okolo patnáctého místa, toto místo měl i při průjezdu cílem prvního kola. Ve druhém kole se sice dostal na osmou pozici, ale ve zbytku závodu se pohyboval mezi desátým až patnáctým místem. Do předposledního kola najížděl Lukáš Pešek na desátém místě, ovšem poslední kolo znamenalo pro mladého jezdce i konečnou stanici, když cíl tohoto kola již neviděl.
Český tým Elit Grand Prix nasadil do závodu pouze Němce Dario Giuseppettiho, který dokončil závod na šestnáctém místě, když na jeden bod mu chybělo pouze několik setin.
V celkovém pořadí nadále vede Andrea Dovizioso (96 bodů), druhý je nyní Héctor Barbera (74) a třetí Roberto Locatelli (73), který dnes závod pro havárii nedokončil. Náš Lukáš Pešek je se třemi body na 23. místě.

Aktuální výsledky z Catalunye naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist