GP Catalunye - 1. kvalifikace MotoGP

Trojice jezdců na Hondě vládne třídě MotoGP po první kvalifikaci, nejrychlejší byl Sete Gibernau.

I ve třídě MotoGP se radoval domácí jezdec, když vítězství z volného tréninku, okořeněné havárii, zopakoval Sete Gibernau i v první kvalifikaci. Časem 1:42,934 odsunul Gibernau na druhou pozici o 0,629 sekundy italského jezdce Maxe Biaggiho. Svým posledním kolem se na třetí místo dokázal protlačit japonský jezdec Makoto Tamada, jenž na vítězného Katalánce ztratil 0,774 sekundy a tedy o pouhých 0,002 méně než čtvrtý Valentino Rossi.
Páté místo patří americkému jezdci Nicky Haydenovi, jenž na šestou pozici odsunul druhého z jezdců továrny Yamaha Carlose Checu a na sedmé svého týmového kolegu Alexe Barrose. Osmý byl Shinya Nakano na tovární Kawasaki, který se tak dokázal velmi rychle vrátit po své havárii v rychlosti přes 300 km/h, jenž ho po poruše pneumatiky postihla v poslední části cílové rovinky v italském Mugellu.
Deváté místo po dnešní kvalifikaci patří Marco Melandrimu, desáté Troy Baylissovi, jedenácté jeho týmovému kolegovi Lorisu Capirossimu a dvanácté, poslední ve čtvrté řadě, Kennymu Robertsovi na motocyklu Suzuki GSV-R.
Ještě doplním, že nejlepší Aprilia RS3 Cube byla na 18. místě (Shane Byrne), nejlepší Proton KR na místě 23. a nejlepší Harris WCM (Michele Fabrizio) tradičně na předposledním, dnes až 25. místě. Do kvalifikace zasáhl ještě Andrew Pitt s motocyklem Moriwaki MD 211VF, který dnes obsadil 22. místo.

Aktuální výsledky z Catalunye naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist