GP Británie - závod

Max Biaggi, Fonsi Nieto a Héctor Barbera se radovali z vítězství na okruhu Donington Park. Součástí tohoto článku je i komentář Jakuba Smrže, který v tomto závodě dojel na velmi pěkném 14. místě.

125 ccm:
Překvapivým vítězem Grand Prix Británie ve třídě 125 ccm se stal španělský jezdec Héctor Barbera (41:25,907), který na druhé místo odsunul Andrea Doviziosa (+0,605) a na třetí Stefano Peruginiho (+2,597).
Za vítěznou trojicí dokončil čtvrtý Alex de Angelis a pátý Casey Stoner. Šesté místo si vybojoval Pablo Nieto před sedmým Mikou Kalliem a osmým Arnaudem Vincentem, pro kterého bylo toto umístnění prozatím nejlepším v této sezóně. Desítku nejlepších doplnili devátý Gábor Talmacsi a desátý Lucio Cecchinello, který v průběhu závodu havaroval, ale nakonec si ještě stačil dojet pro celkem solidní body.
V posledním kole závodu havaroval z nadějné pozice vedoucí muž celkové klasifikace Daniel Pedrosa, který však i přes nedokončený závod stále vede celkové pořadí šampionátu před Steve Jenknerem a Lucio Cecchinellem.
Desáté místo celkové klasifikace patří týmu Elit Grand Prix v zastoupení švýcarského jezdce Thomase Lüthiho, který v dnešním závodě havaroval a po opětovném nasednutí na motocykl dokončil závod na 22. místě.
250 ccm:
Vítězem závodu čtvrtlitrů se stal španělský jezdec Fonsi Nieto (42:58,011), který odolal finálnímu útoku dnes druhého Manuela Poggialiho (+0,269). Pro třetí místo si dojel Anthony West (2,558), který zaznamenal již třetí pódium v posledních třech závodech.
Čtvrté místo po jezdecké chybě obsadil Antonio Elías před pátým Roberto Rolfem a šestým Sebastianem Portem. Sedmé místo obsadil Franco Battaini, osmé po svém výletu mimo trať Randy de Puniet, deváté Naoki Matsudo a desáté Alex Debon.
Náš Jakub Smrž po náhlém onemocnění, kdy ve čtvrtek a pátek trpěl horečkami, zajel výborný závod, ve kterém po ne zrovna dobrém startu předjel několik jezdců a nakonec se v cíli radoval ze dvou bodů za 14. místo.
"Po problémech v kvalifikaci jsem do nedělního Warm Upu nastoupil s upravenou motorkou a hned jsem se o půl sekundy zrychlil," zněl v telefonu spokojený hlas Kuby Smrže. "Start jsem neměl zrovna nejlepší, ale po několika kolech jsem dojel skupinu, ve které byl Baldolini, Marchand a Heildolf. Chtěl jsem je rychle předjet, ale hrozně mi na rovinkách ujížděli. Chtěl jsem je vybrzdit, ale vždycky jsem je stačil pouze dojet. Nakonec se mi to podařilo a začal jsem jim mírně poodjíždět. Se čtrnáctým místem jsem spokojený," doplňuje jezdec týmu Elit Grand Prix, který by měl od čtvrtka testovat na brněnském autodromu.
V celkové klasifikaci třídy 250 ccm i nadále vede Manuel Poggiali. Druhý je Fonsi Nieto a třetí Toni Elías, jenž má shodný počet bodů jako čtvrtý Roberto Rolfo.
MotoGP:
O vítězi závodu nejsilnější třídy se rozhodlo až u zeleného stolu, když bylo za nerespektování žluté vlajky (pod žlutou vlajkou předjel Capirossiho) uděleno 10 sekund penalizace Valentinu Rossimu, který však jako první projel cílem závodu. Z vítězství se tak letos poprvé radoval Max Biaggi (46:06,688)). Na druhé místo se posunul po potrestání Rossiho španělský jezdec Sete Gibernau (7,138). Deset sekund penalizace posunulo Valentina Rossiho na třetí místo (8,794) před čtvrtého Lorise Capirossiho a pátého Troye Baylisse. Šestou pozici vybojoval nejlepší jezdec na stroji Yamaha v tomto závodě, kterým se stal Carlos Checa před sedmým Noriyuki Hagou. Své sebevědomí si v pozici nejlepšího Američana vylepšil osmý Nicky Hayden, jenž dokázal porazit svého staršího krajana Colina Edwardse, který dojel desátý za Shinyou Nakanem, jenž skončil naopak na devátém místě.
Ani v této třídě se neměnil vedoucí jezdec celkové klasifikace, když na prvním místě je stále Valentino Rossi před Sete Gibernauem a Maxem Biaggim.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist