GP Británie - 2. kvalifikace MotoGP

Valentino Rossi vítězí v kvalifikaci na závod třídy MotoGP.

Vynikající sérii rychlých kol předvedl v posledních deseti minutách kvalifikace italský Mistr světa Valentino Rossi, který v tomto čase celkem třikrát vylepšil nejrychlejší čas okruhu Donington Park. Nakonec se za hodnotu 1:28,720 zaslouženě raduje z Pole Position pro zítřejší závod nejsilnější třídy.
Na druhém místě skončil nejen v dnešní kvalifikaci španělský velikán Sete Gibernau, jenž za famózním časem Valentina Rossiho zaostal o 0,432 sekundy. Ve výborném světle se v Británii prozatím představuje tovární dvojice italské Ducati, z nichž byl dnes rychlejší nakonec třetí Loris Capirossi, jenž na čtvrté místo odsunul dnes od začátku kvalifikace neustále se lepšícího Troye Baylisse.
Na pátém místě skončil zásluhou svého posledního kola do té doby mírně nevýrazný Colin Edwards, jenž tak na šesté místo, a tedy na poslední místo ve druhé řadě, odsunul svého krajana a včerejšího vítěze Nicky Haydena, který byl dnes jedním ze dvou jezdců, jenž se nepodařilo vylepšit včerejší časy (tím druhým je John Hopkins). Sedmou pozici si vybojoval Carlos Checa před osmým Maxem Biaggi, jenž se v Doningtonu prozatím pouze hledá. Devátý skončil Alex Barros, desátý Ruben Xaus, jedenáctý Marco Melandri a dvanáctý Shinya Nakano na stroji Kawasaki.
Na třináctém místě byl lepší z dvojice továrny Suzuki - Kenny Roberts jr., nejlepší jezdec Aprilie byl Shane "Shakey" Byrne, který skončil na osmnáctém místě, jen dvě pozice před výborně jedoucím Michele Fabriziem na motocyklu WCM. Lepším z dvojice jezdců Protonu KR byl na 22. místě Nobuatsu Aoki.

Aktuální výsledky z Doningtonu naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist