GP Británie - 2. kvalifikace 250 ccm

Alex De Angelis jako jediný uhájil vítězství v kvalifikaci. Kuba Smrž odstartuje z páté řady, Radek Rous z osmé.

Alex De Angelis uhájil své vítězství, když v závěru kvalifikace odrazil časem 1:32,430 zle dotírající soupeře, z nichž je na tom nejlépe druhý Sebastian Porto, který na De Angelise ztratil pouze 0,063 sekundy. Třetí skončil dnes Hiroshi Aoyama (+0,127), který tak potvrzuje, že se stále více a více adaptuje na evropské okruhy. První řadu doplní při zítřejším startu ještě dnes čtvrtý Daniel Pedrosa (+0,213), který však dokonce dlouho vedl.
Pátý skončil v kvalifikaci Randy De Puniet, šestý Toni Elías, sedmý Manuel Poggiali a osmý Anthony West. Desítku nejlepších doplňují Fonsi Nieto a Alex Debon.
Náš Jakub Smrž zlepšil svůj čas na 1:34,982, přesto v celkovém pořadí klesl na sedmnácté místo, což znamená, že přišel o čtvrtou řadu, kterou si včera předběžně "zarezervoval". Kuba sice přeskočil Roberto Rolfa (nejezdí po včerejší havárii v kvalifikaci - zlomenina levého ramene - měl by se vrátit v Brně), ale v samém závěru ho dokázali z patnácté pozice odsunou Naoki Matsudo a Johan Stigefelt. Přesto je sedmnáctá pozice nadějná pro zisk dalších bodů, které Kubovi v den jeho svátku zajisté všichni přejí.
Radomil Rous dnes nastoupil do kvalifikace poté, co ho včera vyřadila závada na palivovém systému. Svou první návštěvu britského okruhu proměnil v čas 1:37,795, se kterým se umístil na 29. místě.

Aktuální výsledky z Doningtonu naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist