GP Británie - 125 ccm

Andrea Dovizioso si díky vítězství a odpadnutí největších soupeřů upevnil vedení v celkovém pořadí nejslabší třídy.

Na britském okruhu Donington Park začala druhá polovina letošní Grand Prix. V závodě třídy 125 ccm přesvědčivě zvítězil, stylem start-cíl, italský mladík Andrea Dovizioso (41:14,592), který na druhém místě zanechal po havárii Roberta Locatelliho osamoceného Alvaro Bautistu (+3,807). Souboj o třetí místo vrcholil v poslední zatáčce posledního kola, kde chyboval Mika Kallio a tak Jorge Lorenzo (+8,250) uhájil své pódiové umístění.
Na čtvrtém místě tedy dojel finský jezdec Mika Kallio, páté místo získal Simone Corsi, který na šesté odsunul nestora Steve Jenknera a na sedmé dalšího velezkušeného jezdce, jakým jistě Youichi Ui je. Osmou pozici vybojoval stále lepší Julian Simon, devátý dojel Gino Borsoi a desítku nejlepších uzavřel Gioele Pellino.
Na jedenáctém místě dokončil závod Stefano Perugini, dvanáctý byl po vlažném začátku závodu náš Lukáš Pešek (+30,593), třináctý dojel Gábor Talmacsi a čtrnáctý Fabrizio Lai. Poslední bod získal Mike Di Meglio.
Druhý český jezdec, Václav Bittman (+1:28,933), absolvoval víc jak polovinu závodu zcela osamocen. V cíli se nakonec mohl zaradovat z vylepšení svého nejlepšího výsledku, když si z Doningtonu poveze domů 23. místo. Thomas Luthi, jezdec českého týmu Elit Grand Prix, dokončil závod na 18. místě se ztrátou 54,672 sekund.
V celkovém pořadí si pády a neúčastí svých soupeřů velmi zvýraznil vedení Andrea Dovizioso (163 bodů), který má nyní na druhého Roberto Locatelliho (131) náskok 32 bodů. Dnes nebodovali ani v celkovém pořadí třetí Héctor Barbera (129), čtvrtý Casey Stoner (104) a ani pátý Pablo Nieto (88). Náš Lukáš Pešek (8) je stále na 21. místě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist