GP Británie - 1. kvalifikace 250 ccm

Alex De Angelis vítězí v první části kvalifikace, Jakub Smrž na solidním šestnáctém místě, Radomil Rous do kvalifikace nezasáhl.

Po pódiovém umístění na Sachsenringu potvrdil svou formu i vítězstvím v úvodní kvalifikaci třídy 250 ccm sanmarinský jezdec Alex De Angelis, který časem 1:33,336 odsunul na průběžné druhé místo Toni Elíase ze Španělska. Třetím nejrychlejším jezdcem byl dnes Randy De Puniet, který na čtvrtou pozici poslal vítěze posledního závodu Daniela Pedrosu. Pátý skončil Sebastian Porto, šestý Manuel Poggiali a sedmý Alex Debon. Na osmém místě se usadil nováček Hiroshi Aoyama, devátou pozicí odvedl svůj standard Anthony West, zatímco Fonsi Nieto byl "až" desátý.
Náš Jakub Smrž si zlepšil svůj loňský čas o více jak 1,5 sekundy a s hodnotou 1:35,185 se prozatím usadil na šestnáctém místě. Radomil Rous, který poprvé startuje na motocyklu Yamaha týmu UGT Kurz, do první kvalifikace dnes vůbec nevyjel. Po absolvování 29. kol v ranním volném tréninku tak nemá prozatím jistotu startu v nedělním závodě. Důvody Rousovi neúčasti v kvalifikaci prozatím neznám, jakmile se je dozvím, tak vám je zde ihned oznámím.

Aktuální výsledky z Doningtonu naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist