GP 250 - 2. kvalifikace

Sebastian Porto nejlepší před dalším jezdcem na stroji Honda - Roberto Rolfem. Jakub Smrž na 19. místě.

Jako poslední nastoupili ke své kvalifikaci jezdci třídy 250 ccm. Zde byl v závěru kvalifikace nejrychlejší Sebastian Porto (1:25,728) na továrním stroji Honda. I na druhé místo startovního roštu se postaví jezdec se strojem Honda RS250W a sice Roberto Rolfo (0,163), který na třetí pozici odsunul Franca Battainiho (0,216). Posledním v první řadě bude po zlepšeném výkonu Fonsi Nieto.
Místo na začátku druhé řady zbylo pro včerejšího vítěze Randy de Punieta, jejož v této řadě doplní Manuel Poggiali, Naoki Matsudo a Sylvain Guintoli. Třetí řadu vytvoří Toni Elías, Anthony West, Joan Olive a Alex Baldolini.
Náš Jakub Smrž změnil do kvalifikace po ranním tréninku geometrii své Hondy s cílem možnosti akcelerace při výjezdu ze zatáček v místech, kde ti nejlepší jezdci, protože při ranním tréninku ho motocykl příliš vynášel. Toto nastavení také v prvních minutách kvalifikace pomohlo v dosažení Kubova nejrychlejšího času (1:27,656), který Jakuba vynesl po první čtvrthodině na celkové 12. místo. Následovala krátká přestávka v boxech, při které se opět drobně pozměnilo nastavení stroje. Po vyjetí však již nemohl Kuba zlepšit svůj čas a tak se postupně propadal výsledkovou listinou, když jeho jméno v konečném zúčtování figuruje na 19. místě. Samotné hodnocení jezdce vám zprostředkuji v pozdních, odpoledních hodinách.
Lukáš Pešek skončil na 23. místě (1:28,563). Aktuální výsledky ze Sachsenringu naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist