GP 250 - 2. kvalifikace

Toni Elías se stejně jako například oba jezdci Arie Molenaara nepodívá do zítřejšího závodu.

Množství pádů provázelo zmoklou kvalifikaci třídy čtvrtlitrů, když havarovali někteří jezdci, kteří si dělali do prvního závodu velké naděje. První zklamání tak prožívá španělský jezdec Toni Elías, který aspiruje v letošní sezóně na světový titul. Po včerejším nezdaru se mu ani dnes nepodařilo kvalifikovat do nedělního závodu když jeho snaha skončila v kotrmelcích stejně jako například snaha Manuela Poggialiho jenž se ovšem dokázal protlačit na předposlední místo zítřejšího startovního roštu. Pořadí na nejlepších pozicích tak určila stejně jako v ostatních třídách již včerejší kvalifikace.
Dnes byl nejrychlejší japonský "kartař" Yuki Takahashi (2:25,787) před svým krajanem Katsuyuki Nakasugou (+0,010) a třetím Manuelam Poggialim (+0,961). Čtvrté místo patřilo dalšímu japonskému jezdci Koyamovi před pátým Aoyamou, šestým De Punietem a sedmým, dalším Japoncem Tekkyu Kayo. Osmé místo patřilo Fonsi Nietovi, deváté Toni Eliasovi a desítku nejlepších uzavřel Sebastian Porto.
Naši jezdci dnes věděli, že nemohou zlepšit své včerejší výkony a tak se soustředili spíše na odjetí většího počtu kol (Smrž 13, Huleš 10) se zaměřením - neupadnout. Celkově byl dnes Kuba Smrž na šestnáctém místě a Jarda Huleš dojel na 25. místě.
Zajímavé jistě je i zjištění, že jeden z nejlepších světových vodníku - Naoki Matsudo dnes nedosáhl ani na čas, který by mu zajistil účast v závodě po dnešní kvalifikaci, když byl dnes ze všech jezdců nejpomalejší. Zřejmě kvalifikaci vypustil, protože objel pouhých pět kol.
Závod třídy 250 ccm startuje zítra v 6:30 našeho času.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist