GP 250 - 1. kvalifikace

Toni Elías bo bezkonkurenčním výkonu vítězí v první kvalifikaci třídy 250 ccm. Jaroslav Huleš na 19. místě a Lukáš Pešek na 22. místě.

Bezkonkurenčním králem první kvalifikace "naší" třídy 250 ccm se stal Toni Elías, který časem 1:53,460 překonal o 0,004 sekundy tříletý kvalifikační rekord Marca Melandriho. Jako druhý se umístnil italský jezdec Roberto Rolfo (+0,367) na tovární Hondě před třetím Fonsi Nietem (+0,412) a čtvrtým Randy De Punietem (+0,414).
Druhou řadu provizorně vytvořili tovární jezdec italské Aprilie Manuel Poggiali, skorodomácí Sebastian Porto a nerozlučná dvojici týmu Campetela Racing v pořadí sedmý Franco Battaini a osmý Sylvain Guintoli.
Třetí řadu provizorně obsadili Naoki Matsudo, Héctor Faubel, Hugo Marchand a Anthony West.
Novic v týmu Elit Grand Prix, jihočeský Jaroslav Huleš se pohyboval v polovině kvalifikace na hranici patnáctky, nakonec však klesl s časem 1:57,607 na devatenácté místo.
Lukáš Pešek dokončil kvalifikaci na 22. místě, když za svým strojem zanechal pouze motocykly Honda Christiana Gemmela a opět tragickou dvojici vd Lagemaat - Poensgen.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist